Speltips Arsenal – Villarreal 6/5: Europa League-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2021

Semi i Europa League väntar torsdagen den 6 maj 2021 när Arsenal ska försöka vända på underläget mot spanska Villarreal.

Arsenal - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I stora delar av den första matchen nere i Spanien såg det ut som att Arsenal var ett lag helt främmande för den här nivån och i stunder var det rent av klasskillnad när ett mer samspelt Villarreal körde över engelsmännen.

Men Arsenal åt sig in i matchen och fick på slutet också in det viktiga 2-1-målet som gör att den här matchen nu lever inför returen.

Plötsligt har Arsenal faktiskt ett helt okej utgångsläge, med ett bortamål och uddamålsförlust att gå på, vilket gör att man i teorin kan vinna hemmamötet med 1-0 och då ta sig vidare.

Nu råkar Arsenal vara ett lag som inte håller nollan särskilt ofta och Villarreal har med sina nio raka vinster i Europa League dessutom en otrolig form ute i Europa. En stor del av förklaringen bottnar i att man är så starka framåt att man nästan alltid gör mål.

Men på förhand känns mötet väldigt spännande och det är uppenbart att det kan bli någonting extra, till skillnad från den andra semifinalen.

Dagens bästa speltips

Arsenal kommer inte att kunna formera sitt lag på vilket vis man vill, eftersom Dani Ceballos nu är avstängd efter sitt röda kort senast. Men ärligt talat är det inte en spelare som har imponerat särskilt mycket den här säsongen och det är kanske lika bra att han saknas.

David Luiz är fortfarande skadad och i dagarna kom rykten som placerar honom i Major League Soccer inför nästa säsong. Frågan är om vi någonsin får se honom spela fler matcher i Arsenal? Högst tveksamt.

Alexandre Lacazette och Kieran Tierney är båda tveksamma, men nu är Pierre-Emerick Aubameyang åtminstone fit for fight nog för att spela. Det gör att offensiven får sig en välbehövlig boost i hemmalaget.

Villarreal saknar viktige Etienne Capoue och vill det sig illa även Juan Foyth, men i stora drag kan man formera samma startelva som i den första matchen. Då visade man att man är ett klart mer homogent lag än vad Arsenal är.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, torsdag 6 maj 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: