Speltips Atalanta – Leipzig 14/4: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 14 april 2022

Torsdagens Europa League inleds med den spännande returen mellan Atalanta och Leipzig i Bergamo.

Atalanta - Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det första mötet slutade 1-1 i Tyskland och det var en väldigt händelserik match i öppningsmötet. Med alla ramträffar, räddningar på mållinjen och en missad straff inräknat så hade antalet mål lätt kunnat vara det tredubbla, men det bådar i alla fall gott inför returen för den neutrala åskådaren.

Atalantas kräftgång i ligaspelet fortsätter och de har nu halkat ned till en åttondeplats. I helgen förlorade de mot Sassuolo som är laget bakom dem i tabellen. Det blev 1-2 i Modena efter att Luis Muriel lyckats snygga till siffrorna lite på tilläggstid och när I Bergamaschi nu hamnar allt längre från de eftertraktade Europaplatserna så lär fokuset ligga på Europa League.

Ute i Europa har de nämligen spelat bättre och slog ut den tyska ligatrean i åttondelsfinalen genom att vinna både på hemma- och bortaplan. De lär nog vara nöjda med resultatet de fick med sig från det första mötet även mot Leipzig, för det var trots allt tyskarna som var närmare ett 2-1-mål framåt slutet.

Framför hemmapubliken hoppas de såklart kunna avgöra dubbelmötet och gå vidare till semifinal. Deras enda skada är på Berat Djimsiti medan Josip Ilicic är otillgänglig av andra anledningar. Även Leipzig är dock relativt fria från skador.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helt jämnt hos spelbolagen inför returen

Tyskarna var rätt klara favoriter inför öppningsmötet, men lyckades inte sätta sig i ett fördelaktigt utgångsläge inför returen. Atalanta visade sig tuffare än väntat, men då italienarna har varit bättre på bortaplan under säsongen samtidigt som Leipzig trots allt är obesegrade i tolv raka matcher så har de fortfarande alla chanser att ta sig vidare här.

Leipzig besegrade Hoffenheim med 3-0 i ligan i söndags på ett mycket övertygande sätt och lyckades helgen dessförinnan slå Dortmund på bortaplan med hela 4-1. De är i fin form och har nu skaffat sig en liten buffert på tre poäng ned till jagande Freiburg i tabellen. Leipzig lär dock ha matchen mot ligatrean Leverkusen nu på söndag i bakhuvudet då det hade tagit upp dem på tredje plats vid vinst där, medan Atalanta kan lägga fullt fokus på Europa.

Det är helt jämnt hos spelbolagen och det är verkligen ingen lätt match att förutse. Senast var Atalanta lite underskattade, men spelbolagen verkar ha lärt sig sin läxa. Att döma av den senaste matchens alla målchanser så kan det mycket väl bli en målrik tillställning på torsdagskvällen i alla fall och vi spelar därmed på över 2,5 mål för 1.73 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: