Speltips Atalanta – Olympiakos 17/2: Formsvaga

Axel Sjödin Publicerat: 17 februari 2022

Atalanta ställs mot Olympiakos i utslagsomgången av Europa League under torsdagskvällen.

Atalanta - Olympiakos

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha misslyckats med att ta sig vidare till Champions League-slutspel så tillhör Atalanta nu istället en av favoriterna till att vinna Europa League. De hade allt i egna händer under den sista omgången då de ställdes mot Villarreal hemma på Gewiss Stadium, men halkade snabbt efter till 0-3 och deras försök att hämta upp räckte inte till då matchen slutade 2-3.

Atalanta har återkommande haft problem på hemmaplan under säsongen och har bara vunnit tre av tretton ligamatcher i Bergamo. Med de siffrorna i åtanke så är det trots allt imponerande att de har hållit sig i topp fyra så länge som de har gjort.

De halkade ned till femte plats bakom Juventus i början av februari och kunde sånär ta tillbaka fjärdeplatsen då de båda lagen möttes förra helgen. Juventus Danilo kunde dock kvittera i matchens sista minut och neka Atalanta en väldigt välbehövlig vinst.

I Bergamaschi har nämligen en tuff period bakom sig med fem raka matcher utan vinst, vilket har gjort att Juventus har kunnat gå förbi i tabellen. Det har i nuläget inte alls samma fart och fläkt som det stekheta Atalanta som radade upp vinster under senhösten.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olympiakos lär se sin chans

Grekiska Olympiakos avslutade Europa League-gruppspelet som grupptvåa bakom Eintracht Frankfurt och framför Fenerbahce i grupp D. Nu har de fått en tuff lottning i utslagsomgången, men med Atalantas form i åtanke så lär de nog se sin chans att ta kanske ta ner ett av storlagen.

Olympiakos har den grekiska ligan i ett järngrepp med nio poäng ned till jagande PAOK. De kan därmed lägga allt sitt fokus på dubbelmötet i Europa League – en lyx som Atalanta inte direkt har.

Då de går mot sin tredje raka ligatitel så är de tveklöst det bästa Grekland har att erbjuda, men det är också en liga som har tappat en del på senare år. Med det sagt så behöver nog Atalanta se upp.

Med tanke på italienarnas horribla facit på hemmaplan så är det nog nästan i öppningsmötet som Olympiakos har bäst chans. Atalanta höjde sitt spel senast mot Juventus, men faktum kvarstår att de inte har vunnit en match på över en månad nu. Atalanta är såklart favoriter, men jag förväntar mig absolut ingen överkörning här. Vi spelar därmed på Olympiakos med +1,5 asian handicap för 1.65 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Olympiakos +1,5 asian
Odds: 1.65
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: