Speltips AZ Alkmaar – Celtic 26/8: Dubbelmötet lever

Martin Efvergren Publicerat: 25 augusti 2021

Celtic leder med 2-0 inför returmötet borta mot AZ Alkmaar i playoff till Europa League. Det andra mötet spelas torsdagen den 26 augusti med avspark kl 20.15.

AZ Alkmaar – Celtic

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jesper Karlssons AZ Alkmaar slutade på en tredje plats i nederländska ligan förra säsongen och har fortfarande bara spelat två tävlingsmatcher den här säsongen. Båda har slutat med förlust.

I ligapremiären föll man med 1-0 borta mot Waalwijk och lagets första match i Europa-spelet var just det första mötet av två mot Celtic i kvalet till Europa League. Där förlorade man med 2-0 på Celtic Park.

Carl Starfelts Celtic hade då fördelen, och kanske fortfarande har, fördelen av att vara längre in i sin säsong. Också de inledde något ringrostigt då man blev utslagna av Midtjylland över två väldigt jämna matcher som avgjordes efter förlängning i kvalet till Champions League.

Man föll också i ligapremiären mot Hearts men har sedan dess fått upp ångan ordentligt. Man slog ut Jablonec i den förra rundan av EL-kvalet med totalt 7-2 och de två senaste ligamatcherna har man vunnit med 6-0 mot både Dundee och St. Mirren.

Det innebär att man har gjort imponerande 24 mål på de sex senaste matcherna.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AZ höjer sig

Celtics nye manager för den här säsongen, Angelos Postecoglu, fick ingen smakstart då man misslyckades i kvalet till Champions League, men sedan dess har man verkligen vänt på steken.

Efter att ha förlorat ligatiteln till Glasgow Rangers förra säsongen är revanschlusten stor och i de senaste ligamatcherna har man, med besked, visat att man är räkna med igen och till helgen stundar säsongens första Old Firm.

Men först gäller alltså den viktiga striden om en plats i Europa Leagues gruppspel. Här har Celtic gett sig själva goda förutsättningar då man leder med 2-0 inför returmötet i Alkmaar.

Det var tydligt i det första mötet att Celtic var mer inne i matchtempo än AZ som då gjorde sin blott andra tävlingsmatch för säsongen. I det här mötet lär de skillnaderna vara mindre och med hemmastödet i ryggen har AZ definitivt kapacitet att göra match av det här.

Celtic har gått som tåget på sistone, men här tror jag man kommer ställas på prov på ett helt annat sätt, i jämförelse med 6-0-vinsten hemma mot St. Mirren senast (där man var en man mer från minut 19).

Pascal Jansens AZ är ett ungt lag med mycket fart och de lär inte hålla igen. Mycket talar för att det kommer bli en öppen och målrik match – men oddsättningen är också väldigt låg i den riktningen.

Därför finner jag bäst spelvärde i att AZ Alkmaar kommer att vinna den här matchen (med pengarna tillbaka vid oavgjort). Mitt spel blir AZ Alkmaar 0 (asian handicap) till 1.69 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AZ Alkmaar 0 (asian handicap)
Odds: 1.69
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:15, torsdag 26 augusti 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: