Speltips Barcelona – Manchester United 16/2: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 16 februari 2023

Europa League bjuder på ett riktigt tungviktsmöte mellan Barcelona och Manchester United i utslagsrundan.

Barcelona - Manchester United

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är lite svårt att tro att detta inte skulle vara en slutspelsmatch i Champions League, men redan i Europa Leagues utslagsrunda så bjuds vi alltså på ett möte av den här digniteten. Båda lagen har presterat väldigt bra i sina respektive ligor under säsongen, men Barcelona får ändå sägas vara i en klass för sig med sättet de dominerar i La Liga.

Det är därmed föga förvånande att Barcelona är ganska klara favoriter i öppningsmötet hemma på Camp Nou. Även om Champions League-äventyret inte gick som planerat i höstas, med bakslag mot både Bayern München och Inter, så har resterande delar av Barcelonas säsong hittills varit i stort sett fläckfria.

Med bara sju insläppta mål på deras 21 spelade matcher i La Liga så har de numera ett rejält försprång på 9 poäng ned till ärkerivalen Real Madrid. Med Barcelonas position i ligan och deras högt ställda krav på sig så lär de nog inte ta särskilt lätt på Europa League, utan lär vara motiverade att plocka hem en europeisk titel parallellt med den inhemska.

Med en bekväm buffert i ligan och nästintill inga skadeproblem så finns det inget som hindrar dem från att satsa allt nu i veckan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United har varit väldigt svårslagna

Lika bra har det inte gått för Manchester United, som ligger trea i den engelska tabellen, men nog har de haft en imponerande säsong hittills. De har tagit tydliga kliv i rätt riktning under Erik ten Hag och har visat sig oerhört svårslagna under de senaste månaderna. De har bara en enda förlust, mot Arsenal, sedan tidig november och är det klart tuffaste motståndet i den här fasen av turneringen.

Casemiro är i alla fall startklar i Europaspelet, vilket han inte har varit på grund av avstängning i ligan. Däremot så saknar de både Lisandro Martínez och Marcel Sabitzer på grund av just avstängningar här, utöver de få skador de har på bland annat Christian Eriksen.

Manchester United hade lite problem mot spanska Real Sociedad tidigare i höstas, men har gradvis blivit mer och mer stabila. Det kommer att bli en högintressant drabbning i Europa League mot Barcelona, även om United är den klara underdogen.

Oddsen för den raka hemmavinsten är lite väl låga, och jag tror att det kan bli en lite tillknäppt match. Barcelona har vunnit flera matcher med 1-0 under senare tid och öser inte in mål, vilket man annars kanske förknippar de spanska storklubbarna med. Samtidigt så släpper de in väldigt få och därmed så tycker jag att underspelet har ett bra värde för 2.10 gånger pengarna hos Bethard

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:45, torsdag 16 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo