Speltips Bayer Leverkusen – Atalanta 17/3: Spännande retur

Axel Sjödin Publicerat: 17 mars 2022

En spännande retur väntar i Tyskland då Bayer Leverkusen välkomnar Atalanta i Europa League.

Bayer Leverkusen - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ett målrikt öppningsmöte i Bergamo där tyskarna hade en pigg start på matchen och tidigt tog ledningen. Atalanta var inte sena med att svara dock och hade med drygt halva matchen spelad vänt till 3-1 till italienarnas favör genom två mål av Luis Muriel bland annat. Moussa Diaby kunde genom ett välplacerat skott reducera till 3-2 senare, men därefter mattades match av något.

Det har gått väldigt tungt för Atalanta i ligaspelet sedan årsskiftet och de har nu halkat ned till en sjätteplats i tabellen då Lazio gick om i helgen. Vinsten mot Bayer Leverkusen borde kanske ha gett laget lite välbehövligt självförtroende, men I Bergamaschi fick återigen nöja sig med ett kryss då de spelade mållöst mot bottenlaget Genoa på hemmaplan i helgen.

Atalanta har därmed bara vunnit en av sina åtta senaste matcher i Serie A och deras bedrövliga hemmaform fortsätter. De antalet vinster de har tagit på Gewiss Stadium den här säsongen fortfarande går att räkna på en hand så var det lite överraskande hur bra de såg ut mot Leverkusen senast.

Att Muriel var tillbaka i målprotokollet för första gången sedan tidig januari var nog väldigt viktigt för Atalanta. Då Duván Zapata fortsatt är borta med skada så ligger mycket av det offensiva ansvaret på Muriels axlar.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir en tuff uppgift att vända

Bayer Leverkusen är nu pressade att vinna hemma mot tufft motstånd och kommer att behöva lägga in en ny växel för att kunna avancera vidare i Europa League. Ligaformen såg bra ut inför öppningsmötet förra veckan med fem vinster och ett kryss borta mot Bayern München i deras sju senaste matcher, men trots det föll de mot ett Atalanta i en rejäl formsvacka.

Det följdes upp med en förlust i helgen mot Köln, vilket gör att deras tredjeplats i ligan verkligen är i fara av de tre lag som bara befinner sig en poäng bakom dem i tabellen och alla är i fin form.

Leverkusen hade problem med att hantera Atalantas vassa omställningar senast och då de behöver gå för vinsten så kan det mycket väl återigen bli ett problem nu på torsdag. Deras hemmafördel kvitteras också ut lite mot att Atalanta har varit betydligt starkare på bortaplan under hela säsongen, så det kommer minst sagt att bli en tuff uppgift.

Italienarna har övertaget inför returen och kommer att vara farliga i omställningsspelet, därmed spelar vi på Atalanta med insatsen tillbaka vid oavgjort för 2.12 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta – Draw no bet
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: