Speltips Bayer Leverkusen – Häcken 21/9: Svår match

Axel Sjödin Publicerat: 20 september 2023

Häcken inleder med gruppspelets klart svåraste match direkt då de ställs mot Bayer Leverkusen på bortaplan.

Bayer Leverkusen - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett formstarkt Leverkusen gäller som starka favoriter hos spelbolagen när de regerande svenska mästarna kommer på besök till BayArena. Häcken lyckades bra med att ta sig hela vägen till Europa League, trots förlusten mot Klaksvík, men nu återstår det att se hur väl förberedda de är för att ta sig an en motståndare av den här kalibern.

Häckens form i ligan har varit lite svajig, men de är trots allt inom ett par poängs avstånd från ligaledningen och har som sagt tagit sig till ett europeiskt gruppspel parallellt med ligaspelet. De har haft en fin säsong, trots alla spelarförsäljningar, men i dagsläget känns de något svagare än vad de har gjort tidigare.

Efter två raka förluster mot IFK Göteborg och Degerfors så tog de åtminstone tre poäng hemma mot Halmstad efter en sen vändning. Det såg dock inte alls självklart ut på något vis, och att de släppte in två mål mot Halmstad bådar inte gott inför Europaspelet. Det defensiva spelet kommer med all förmodan inte att hålla nu i gruppspelet, och även om deras offensiv är stark, i svensk kontext, så släpper de till för mycket chanser.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leverkusen har sett strålande ut hittills

Xabi Alonsos Leverkusen har inlett ligaspelet på ett fantastiskt vis och toppar faktiskt tabellen efter fyra spelade omgångar. Med tanke på att de spelade en tidig seriefinal mot Bayern München på bortaplan och fick med sig 2-2 i den senaste omgången är det väldigt imponerande.

Sedan Alonso tog över tränarposten i klubben för snart ett år sedan har det fortsatt att gå i rätt riktning. Inför årets säsong har de en väldigt spännande trupp. Nyförvärven Victor Boniface och Jonas Hofmann har varit riktigt bra offensivt och Leverkusen har redan hunnit göra 13 mål på deras fyra inledande matcher.

För ett lag toppar Bundesliga så ska Häcken inte vara några problem, och då jag tror Häcken saknar förmågan att backa hem och försöka spika igen så kan detta mycket väl bli en målrik förlust. Vi spelar därmed på över 3,5 mål för 1.75 gånger pengarna hos Betinia, då Leverkusen i sin tur också är ganska framåtlutade.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:45, torsdag 21 september
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo