Speltips Bayer Leverkusen – Roma 18/5: Mourinho i ledning

Axel Sjödin Publicerat: 18 maj 2023

Bayer Leverkusen behöver vända på dubbelmötet mot Roma hemma i Tyskland ifall de ska lyckas avancera till Europa League-finalen.

Bayer Leverkusen - Roma

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Vi bjöds på en fantastisk stämning i öppningsmötet i Rom där Roma lyckades få med sig en uddamålsledning inför returen i Tyskland efter att slutresultatet skrivits till 1-0. Resultaten i ligaspelet har börjat halta för båda lagen, men fokus lär ligga på Europa League där de har sin bästa chans att ta en tung titel och nå Champions League.

En uddamålsseger på hemmaplan är inte en särskilt stark ledning att ta med sig inför returen och dubbelmötet känns fortfarande helt öppet inför mötet i Tyskland. Men med tanke på att Roma fick klara sig utan Paulo Dybala från start lär de vara ganska nöjda med resultatet. Dybala har spelat en nyckelroll i Romas offensiv och när han har varit skadad har det sett betydligt sämre ut.

Dybala vilades i helgens kryss borta mot Bologna och var faktiskt inte ens med i matchtruppen, men att han kunde hoppa in under de sista tjugo minuterna förra torsdagen är ett gott tecken. José Mourinho har försvarat 1-0-ledningar tidigare, och även om Romas resultat på bortaplan inte har varit lika vasst som det har varit hemma under utslagsrundorna så har spelet trots allt sett bra ut och de borde nog ha kunnat få med sig bättre resultat på resande fot än vad de har gjort.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målskyttet är ett problem för Leverkusen

Leverkusen har stått för en stark vår under Xabi Alonsos ledning, men som vi var inne på i förra torsdagens speltips så har det avtagit lite under de senaste veckorna. Efter att bara ha fått med sig ett kryss borta mot bottenlaget Stuttgart i helgen så har de glidit ned till sjunde plats i Bundesliga med två omgångar kvar att spela.

Men de skickade i alla fall ut tydliga signaler om vad de prioriterar i nuläget då de valde att vila halva den startelva som inledde mot Roma i helgens match mot Stuttgart. De kommer att satsa allt för att lyckas vända dubbelmötet på torsdag, men det kommer inte att bli en enkel uppgift.

Att Leverkusen bara har lyckats producera två mål framåt i deras fyra senaste matcher är oroväckande med tanke på att de måste framåt. Tyskarna är alltjämt favoriter i mötet, även om Roma är favoriter till att avancera hos spelbolagen. Vi måste trots allt väga in José Mourinho-faktorn här, portugisen ledde Roma till en seger i Conference League förra året och är som allra bäst i just cupsammanhang. För 1.80 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi därmed på dubbelchansen X2.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, torsdag 18 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo