Speltips Bayer Leverkusen – Slavia Prag 10/12: Avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 10 december 2020

Vilka vinner gruppen? Blir det Bayer Leverkusen eller Slavia Prag som går vidare till Europa League-slutspelet som gruppsegrare?

Bayer Leverkusen - Slavia Prag

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Den 10 december 2020 ska det till att avgöras vilket lag som vinner den här gruppen i Europa League, där vi redan inför den sista omgången vet att såväl Bayer Leverkusen som tjeckiska Slavia Prag är klara för slutspelet.

Men att vinna gruppen ger en fördel, inte minst vad gäller seedning, och kan också ge en självförtroendeboost inför vad som komma skall. Det vågar jag lova lockar båda dessa lag, som kommer till mötet med god form.

Bayer Leverkusen har verkligen prickat toppformen på slutet och radar upp vinster i såväl det inhemska ligaspelet som i Europa League. Det gör att Bayer Leverkusen nu hänger med i toppskiktet av Bundesliga, och alltså ska spela slutspel i Europa. Det är precis den utveckling som den här klubben hade hoppats på under säsongen.

Det gör att jag måste hålla Bayer Leverkusen som favoriter här, även om Slavia Prag också varit ganska starka på slutet. Eller ruggigt starka är nog närmare sanningen.

Senast det begav sig åkte Bayer Leverkusen på däng, men det tror jag att man vill undvika den här gången. På hemmaplan har tyskarna dessutom erkänt starka.

Bayer Leverkusen vinner

Bayer Leverkusen har stundtals sett riktigt starka ut i det här gruppspelet och anledningen är delvis att man har en väldigt bra trupp. Nu får man klara sig utan ett par a nyckelspelarna, inte minst Exequiel Palacios, inför den sista avgörande omgången mot Slavia Prag.

Sedan tidigare vet vi också att man har Cxharles Aranguiz, Santiago Arias och Paulino som frånvarande spelare av skadeskäl. Lucas Alario ska vara nära spel igen, men tveksamt om han går in i spel redan här.

I bortalaget Slavia Prag finns Ladislav Takaxs, David Hovorka och Tomas Malinsky på skadelistan. Dessutom har man den viktige spelaren Petr Sevcik under varningshot. Det innebär att han skulle kunna missa den första 16-delsfinalen om han får en varning här. Det kan vara en sak som man tar i beaktande antingen innan eller under matchen.

Senast det begav sig ställde en utvisning till det för Bayer Leverkusen, som då förlorade med 1-0 borta i Tjeckien. Det misstaget lär man inte göra igen.

Bayer Leverkusen vinner spelas till 1,67 gånger smeten hos Betfair.

Speltips:

Speltips: Bayer Leverkusen vinner
Odds: 1,67
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:55, torsdag 10 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: