Speltips Braga – Rangers 7/4: Tacksam lottning

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2022

Båda lagen lär vara tacksamma för lottningen och ser sin chans att boka sin plats i semifinalen.

Braga - Rangers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvartsfinalen mellan portugisiska Braga och skotska Rangers känns på förhand som den mest öppna i Europa League. Båda lagen har redan stått för starka insatser för att ta sig hit och lär som sagt vara tacksamma över den lottning de fick, en plats i semifinalen hade varit väldigt stort för båda klubbarna.

Braga är helt avsågade från Champions League-platserna i Primeira Liga där trion Porto, Sporting och Benfica har varit i en egen klass i år. Europa League lär således vara huvudfokuset kvar på säsongen.

De slog kanske lite överraskande ut Monaco i åttondelsfinalen där de tog en 2-0-vinst i öppningsmötet hemma och lyckades kryssa på bortaplan, trots att Monaco hade ett klart spelövertag i båda matcherna.

De portugisiska toppklubbarna är dock duktiga på att spela taktisk, cynisk och resultatinriktad fotboll och de är inte lätta att slå. Braga går in i öppningsmötet som knappa favoriter med deras hemmafördel som nästan helt skadefria.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Få trodde att Rangers skulle nå hit

Många trodde nog att Rangers resa i Europa League skulle ta slut redan i utslagsomgången där de ställdes mot Dortmund. Men de chockade fotbollseuropa och vann med 4-2 nere i Tyskland efter en riktig överkörning. De lyckades sedan försvara sin ledning genom att kryssa 2-2 uppe i Skottland och avancerade därmed.

Röda stjärnan i åttondelen var en betydligt lättare lottning där de tog sig vidare någorlunda bekvämt, men med tanke på hur skakiga de såg ut i gruppspelet mot klart sämre motstånd så var det nog inte många som trodde att de skulle gå såhär långt.

Rangers är som vanligt ett av de dominerande lagen i Skotska Premiership, men Celtic har ett klart grepp om ligan nu med sex poängs marginal. Det har varit deras framgångar i Europa League som har varit säsongens stora utropstecken och det är en saga som de kommer göra allt för att den inte ska ta slut.

Det är en kontrast som möts här då målglada Rangers möter ett kompakt och defensivt tryggt Braga. Portugiserna lär nog ha ett litet övertag, men framförallt så tror jag att det kan vara klokt att titta på underspelet här. Med så mycket på spel så kan det lätt bli en tät match mellan två jämna lag och vi spelar därmed på under 2,5 mål för 1.77 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: