Speltips Brighton – AEK Aten 21/9: Europapremiär

Axel Sjödin Publicerat: 21 september 2023

Brighton ställs inför en historisk match mot AEK Aten i den första gruppspelsomgången i Europa League.

Brighton - AEK Aten

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Torsdagens match är den första matchen någonsin ute i Europa för Brightons del, och är ett kvitto på vilken fantastisk utveckling klubben har haft under senare år. AEK Aten är klubben som står för motståndet och Brighton kliver in som klara favoriter på The Amex på torsdag.

Trots att Brighton år efter år säljer av stora, bärande spelare så verkar de bara bli bättre och bättre under Roberto De Zerbi. De har inlett säsongen med fyra segrar på fem matcher och ligger för närvarande på femte plats i Premier League. Deras enda förlust kom mot West Ham i en match där de totalt dominerade bollinnehavet, men där West Ham verkligen var vassa i omställningarna.

Sedan dess har de dock kört över både Newcastle och Manchester United, så självförtroendet lär återigen vara på topp inför torsdagens drabbning. Det återstår att se huruvida Brightons trupp är bred nog för att slåss på två fronter, men såhär i början av säsongen lär vi inte märka av det. De lär vara högst motiverade att få en fin start på sitt europeiska äventyr, och AEK Aten lär inte ha mycket att sätta emot ifall Brighton fortsätter att spela så som de har gjort hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff lottning för AEK Aten

AEK Aten vann ligan i våras för första gången på fem år, och fick därmed kvala för Champions League-spel innan säsongen drog igång. Mycket fokus har tyvärr hamnat på dödsfallet i matchen mellan AEK och Dinamo Zagreb, men de vann åtminstone det dubbelmötet innan de till slut föll mot Royal Antwerp i playoff-omgången.

AEK lär få det väldigt tufft att avancera från vad som får anses vara dödens grupp i Europa League. Utöver Brighton så utgörs gruppen i övrigt även av Ajax och Marseille, och det är svårt att se var AEK skulle kunna plocka tillräckligt mycket poäng för att sluta topp två.

Grekerna verkar inte heller var i någon toppform direkt, då de bara har fått med sig en seger i deras tre inledande matcher i ligaspelet. De är ännu obesegrade, och tog spelade ganska bra mot Olympiakos i den senaste omgången, men det kommer att krävas något extra om de ska lyckas undvika att lämna Brighton tomhänta.

Brighton ska vara det klart bättre laget och är väldigt vassa offensivt, vilket får mig att tycka att spelet på Brighton med (-2) asian hcp känns spelvärt för de 2.01 gånger pengarna som Bet365 erbjuder. Om du vill läsa mer om asian hcp så klicka här!

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton (-2) asian hcp
Odds: 2.01
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, torsdag 21 september
TV: 
Stream:  viaplay logo