Speltips Budapest Honved – Malmö FF 17/9: Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF har gjort det till en vana att spela i gruppspelet, men nu måste man vinna kvalet mot Budapest Honved den 17 september 2020 för att inte åka ut.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter lång väntan från den första kvalrundan är det nu äntligen dags att spela kvalrunda två i Europa League-kvalet och som bekant finns det inte mindre än fyra svenska lag som finns med i det här skedet. Med lite tur har vi alltså fyra svenska lag vidare till den så viktiga tredje kvalrundan.

Malmö FF är kanske det lag som flest har förväntningar på, med tanke på att man två år i rad inte bara spelat i Europa League-gruppspelet, utan också tagit sig vidare och nu senast rent av vunnit sin grupp före bland annat Dynamo Kiev och FC Köpenhamn.

För motståndet här står ungerska Budapest Honved, som enligt rapporter spelar en vansinnigt offensiv fotboll med inspiration av Jürgen Klopp. Det visar sig inte minst på lagets senaste matcher, som så gott som alltid slutar med många mål.

Formen i sig är inte särskilt god, och Budapest Honved har bara en vinst på sina inledande matcher i ligaspelet. Nu slog man i för sig ut finska Inter Turku i förra kvalrundan, men detta först efter förlängning. Det skrämmer inte direkt.

Malmö FF är bättre

Det finns en hel del saker som oroar lite på förhand i Malmö FF, och allra främst får man klara sig utan sin lagkapten och överlägset bästa spelare i Anders Christiansen. Siffrorna med eller utan AC, som han kallas, är som natt och dag. Det verkar inte heller spela någon roll att man har fått in Ola Toivonen, som är en i princip lika bra spelare.

Det är vikten som Anders Christiansen har för laget som verkligen sticker ut, och tydligt blir det inte minst när han inte finns med på planen. Det är en spelare som har en unik förmåga att avgöra matcherna, och en unik förmåga att sätta någon form av standard på tillställningen. Då ofta till MFF:s fördel ska sägas.

Men nu finns han inte med och det återstår att se hur man löser det. I övrigt ska det vara fritt från skador i truppen, och till och med Rasmus Bengtsson finns med igen. Men här har vi att göra med en mittback som är kanske bäst i hela Allsvenskan, men som ändå prioriteras bort av Jon Dahl Tomasson. Troligen har han hamnat lite snett med tränaren, bland annat efter en del bråk på försäsongen. Det återstår att se om han kan äta sig in i laget igen.

Men utan Rasmus Bengtsson och Anders Christiansen, samt såklart Fouad Bachirou och Markus Rosenberg, saknar Malmö FF stora delar av den centrallinje som varit så framgångsrik två år i följd i Europa League. Det ska man inte underskatta. Det mesta talar för att Johan Dahlin kan spela, annars finns det all anledning att börja bli orolig som MFF-supporter.

Det är inte enkelt att bedöma motståndet Budaprest Honved, men spelbolagen håller Malmö FF som klara favoriter. Min känsla är att det kan bli ruskigt, ruskigt tight hela vägen in i mål här. Spelbolagen är helt säkra på målfest, men den övertygelsen delar inte jag.

Under 3,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:05, torsdag 17 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: