Speltips Celtic – Milan 22/10: Zlatan i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Zlatan Ibrahimovic lär spela huvudrollen igen när AC Milan spelar borta mot Celtic i Europa League torsdagen den 22 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Ni satt väl bänkade för att se helgens Milanoderby mellan Inter och AC Milan på San Siro? Det blev precis vad man hade hoppats på i termer av underhållning, med många heta dueller, fina mål och en väldigt spännande match.

För AC Milan blev matchen verkligen precis vad man hade hoppats på, eftersom det dels blev tre poäng och att man äntligen tog sin första derbyseger i Serie A på tio säsonger. Det kan man lugnt säga var efterlängtat.

Men som om det inte vore nog med det gav vinsten också ett nytt kvitto på att Zlatan Ibrahimovic är med i laget för att verkligen göra skillnad – och att han fortfarande håller yttersta världsklass i vissa moment. Det kan man inte ta och blunda för. 39-åringen stod för två mål, blev den äldsta derbymålskytten någonsin och visade att han är mannen att satsa på.

Det återstår att se om man egentligen vill vila honom lite, men med tanke på att man spelar hemma mot AS Roma först på måndag ska det inte vara några bekymmer för honom att spela den här matchen borta mot Celtic heller.

Här gäller AC Milan som favoriter på förhand, men det är inte helt enkelt att veta styrkeförhållandet mellan lagen. AC Milan har tre raka vinster mot Celtic, alla i Champions League, men man har inte spelat mot varandra sedan 2013. Det var helt andra tider. Egentligen för båda klubbarna.

En tät historia

Celtic har sin vana trogen öppnat det inhemska ligaspelet på ett imponerande vis och går mot en ny ligatitel. Allt annat än ett nytt ligaguld är som bekant inte godkänt i deras bok, och nu känns det åter som att man har ett par spelare som gör att man kan konkurrera på europeisk nivå.

Å andra sidan åkte man ut i Champions League-kvalet mot ett ungerskt lag som Ferencsvaros, som man rimligen ska slå. Det var i för sig så att Celtic var det bättre laget, men i sådana matcher är det sannerligen bara resultatet som räknas.

I helgens Old Firm förlorade Celtic med 0-2 hemma mot Rangers FC, och det gör att jag inte känner mig helt säker på att detta Celtic är tillräckligt bra för att orka stå emot AC Milan. Men samtidigt kan jag inte se hur AC Milan ska köra över Celtic, på bortaplan, i det här skedet.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger smeten hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, torsdag 22 oktober 2020
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: