Speltips Celtic – Sparta Prag 5/11: Ångest på tapeten

Simon Pålsson Publicerat: 5 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det behövs en trepoängare för både Celtic och Sparta Prag i Europa League-gruppspelet torsdagen den 5 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Nya kunder hos Betway.

Inledningen på det här gruppspelet blev kanske inte riktigt vad man hade hoppats på i och kring Celtic, som efter två spelade matcher bara står på en inspelad poäng, och som nu har lite svårt att leva upp till sitt namn.

För mig, och säkert många med mig, är det skotska storlaget Celtic nämligen ett lag som ska göra sina röster hörda i Europa och som hör hemma på den här nivån. Det kan man egentligen inte ta och blunda för i ett mer historiskt perspektiv.

Men utvecklingen i den europeiska delen av fotbollsvärlden, primärt då, har varit extrem och Celtic tillhör lagen som kanske inte riktigt har lyckats hänga med i utvecklingen. Det är rätt uppenbart när man studerar startelvan namn för namn att man inte har att göra på den största scenen längre.

Men med det sagt är ambitionen större, högre, bredare och allt vad man kan tänka sig. Då är det lite deppigt att man nu står på en poäng och är i ett pressat läge inför dubbelmötet med Sparta Prag som nu väntar.

Den tjeckiska storklubben har två raka förluster och har inte fått det att lossna än. Men även för deras del går det att rädda det hela med två bra resultat mot Celtic i de två kommande matcherna. Men det är också här äventyret i praktiken kan ta slut.

Ångesten påverkar oddset

Kristoffer Ajer har varit bra under inledningen på säsongen, men har nu åkt på en skada som gör att han inte kan finnas med i det här mötet för hemmalaget Celtic. Som om det inte vore nog med det har man även James Forrest, Michael Johnston och Christoper Jullien på sin skadelista.

I bortalaget är Dominic Plechaty tillbaka på skadelistan, där han får sällskap av spelarna David Hancko och Lukas Stetina som båda varit där ett tag.

Det som gör bortalaget lite mer intressant är att man har David Moberg Karlsson och Andreas Vindheim i sin trupp. Det återstår väl att se om det är spelare som kan göra avtryck här. Den sistnämnda känns dock helt given i startelvan enligt min bedömning.

Enligt spelbolagen är Celtic enorma favoriter här och med tanke på att Sparta Prag släppt in hela sju mål redan kanske man kan förstå varför. Sparta Prag har dessutom inga tjeckiska ligamatcher just nu, som gör att man inte heller kan hitta formen på samma sätt.

Celtic är i bra målform och jag litar på att man tar kommandot här.

Celtic vinner första halvlek spelas till 1,95 gånger såsen hos Betway.

Celtic - Sparta Prag

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: