Speltips Dinamo Zagreb – Villarreal 8/4: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2021

Dinamo Zagreb och Villarreal är inga duvungar ute i Europa, men möts för första gången sedan säsongen 2010 i Europa League.

Dinamo Zagreb - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är nu dags för Europa League-kvartsfinaler och personligen är vi nu inne i den del av säsongen som lockar mest av mitt intresse. Det är här och nu som jag bänkar mig i tv-soffan för att se på matcherna.

Matcherna i Europa League kan också vara väl så intressanta som i Champions league, inte minst för att det mer välkomnar uppstickare, och där fler har en sportsligt realistisk chans att faktiskt kunna gå långt och rent av vinna turneringen.

Det piggar upp att antingen Dinamo Zagreb eller Villarreal ska spela semifinal och väl så långt framme kan man vinna Europa League. Det råder det ingen tvekan om.

Nu är såväl Dinamo Zagreb som Villarreal lag som är ganska vana vid spel ute i Europa, men med det sagt är det sällan som man är med ända framme, eller gäller som kandidater till att faktiskt vinna turneringen också.

Dinamo Zagreb har dock varit vansinnigt starka hittills och slog ut Tottenham Hotspur på ett imponerande vis i den förra slutspelsrundan. Då kan man vinna mot vilket lag som helst.

Villarreal slog ut Dynamo Kiev, en mer överkomlig lottning, men precis som vi var inne på i våra speltips inför matcherna var det väntat. Och bara det är en styrka.

Dinamo Zagreb starka hemma

I flera säsonger har det varit uppenbart att lag från Balkan är mer bekväma när man spelar på hemmaplan, kanske delvis beroende på att bortalagen inte är särskild bekväma inför den hotfulla stämningen på läktarna.

Nu får Dinamo Zagreb spela utan sina supportrar, åtminstone till den grad man hade velat, men trots det är man ett starkt hemmalag. Det visade man främst mot Tottenham Hotspur senast när man alltså vände på 2-0 från Londonmötet till seger 3-0 efter förlängning hemma i Kroatien.

Villarreal är dock mer formstarka och har dessutom radat upp tre raka vinster i ligaspelet, vid sidan om sina två raka vinster mot Dynamo Kiev. I mina ögon en ännu svårare match för Dinamo Zagreb den här gången alltså.

Båda lagen göra mål spelas till 2,05 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,05
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, torsdag 8 april 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: