Speltips Djurgården – FC Europa 17/9: Utklassning i EL-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Allt annat än en vinst för Djurgården vore en mäktig skräll och flopp för de regerande svenska mästarna i Europa League-kvalet mot FC Europa.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en speciell sommar för många lag runt om i Europa, och vad gäller kvalet till det europeiska cupspelet är det förskjutet med några veckor och månader. Nu går vi in i blott den andra kvalrundan till Europa League, och vi är redan framme vid mitten av september månad.

Men vad som är mer positivt är att fyra svenska lag finns med i beräkningarna så här långt. IFK Göteborg kliver i egenskap av cupmästare in i den andra kvalrundan, medan Malmö FF och Hammarby tog sig vidare efter att ha slagit ut sina överkomliga motståndare i den första rundan. Djurgården å sin sida föll ut ur Champions League-kvalet och får nu en slags livlina i Europa League-kvalet.

Med lite tur har vi fyra svenska lag som tar sig hela vägen till gruppspel, även om förhoppningen kanske räcker på hälften av lagen. Det är nog aningen mer realistiska förväntningar, och vore ett bra steg framåt för den svenska rankingen.

Djurgården är det lag som på pappret har fått den klart enklaste lottningen. Rafael Escobar Obrero heter tränaren med det spektakulära namnet för den här klubben, men det spelar ingen vidare roll. Det här är ett genomsvagt lag, som trots att man radar upp inhemska vinster i den inhemska inte har en chans i Europa. Faktum är att man inte har spelat en enda ligamatch sedan i februari månad.

Senast det begav sig i en tävlingsmatch, i kvalet till Champions League tidigare i sommar, åkte man ut med huvudet före och hela 5-0 borta mot Röda Stjärnan. Detta var ett serbiskt lag som dessutom gick på halvfart.

Djurgården vinner enkelt

Det enda som möjligen oroar i hemmalaget inför matchen är att man har ett par spelare på skadelistan, och det kan bland annat handla om mittbackarn Jesper Nyholm och Erik Berg. Men med eller utan dessa spelare ska man helt enkelt vinna mot FC Europa. Det vore en ordentlig skräll åt helt fel håll annars.

Nu har man i för sig inte sett bra ut på slutet och har inte vunnit en match på över en månad. Senaste vinsten kom borta mot Örebro SK i den allsvenska fotbollen, och efter det har man två förluster och två kryss. Inte ens på hemmaplan har man kunnat vinna.

Men här har vi goda förhoppningar om att vi får se ett svenskt avancemang, om än inte med lika god marginal som spelbolagen verkar ta för givet.

FC Europa +3,5 spelas till 1,67 gånger krämen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: FC Europa +3,5
Odds: 1,67
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: