Speltips Feyenoord – Roma 13/4: Finalrepris

Axel Sjödin Publicerat: 13 april 2023

Europa Leagues kvartsfinaler bjuder på en repris av förra årets Conference League-final mellan Feyenoord och Roma.

Feyenoord - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I fjol så blev det Roma som säkrade sin första europeiska titel någonsin då de besegrade Feyenoord med 1-0 i finalen av Conference League, men på torsdag så får de holländska ligaledarna chans på revansch då de möts i Europa Leagues kvartsfinaler. Det ska dock sägas att det har varit en väldigt stor spelaromsättning hos holländarna och att det är väldigt få startspelare som var med under finalen förra året.

Feyenoord har i alla fall växlat upp sedan förra året och ser starkare ut i vår. Det ser väldigt bra ut i Eredivisie där de leder ligan med åtta poängs marginal ned till både Ajax och PSV, vilket gör att de har råd att lägga fokus på Europa League. De har åtta raka segrar i ligaspelet och är i fin form inför torsdagen.

Förra onsdagen så förlorade de däremot mot Ajax i den holländska cupen, vilket var deras första förlust sedan Europa League-gruppspelet i oktober. Men i övrigt så har det gått nästan oförskämt bra för Feyenoords del. De kryssade borta mot Sjachtar Donetsk i åttondelen för att sedan totalt köra över dem med 7-1 hemma i returen. Så enkelt lär det dock inte bli mot ett Roma ledda av den skickliga cuptränaren José Mourinho.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma är vassa i cupspelet

Efter ett lite skakigt gruppspel så har Roma bevisat sig i utslagsrundorna där de har hunnit slå ut både Salzburg och Real Sociedad på vägen till kvartsfinal. Spelmässigt så har de varit det klart bättre laget vid båda tillfällena och går också in som ganska klara favoriter till att avancera till nästa runda.

Roma har dock inte vunnit något av bortamötena hittills och Feyenoord gäller som favoriter nu på torsdag. I ligaspelet så har Roma blandat och gett och det är inte helt lätt att utläsa vilken form de är i. I ligan så vann de senast borta mot Torino och har därmed lyckats klättra upp på tredje plats i Serie A, men det var långt ifrån någon övertygande vinst och de har sett väldigt trubbiga ut i anfallet under den senaste månaden.

Med det sagt så har det sett bättre ut i Europa och Mourinho är som sagt en expert på att säkra avancemang i dessa typer av dubbelmöten. Med all respekt för Feyenoord så känns Real Sociedad som en tuffare lottning, vilket de löste galant i åttondelsfinalen utan att släppa in mål. Därmed så tycker jag att det finns ett klart spelvärde på att Roma vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.35 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma – Draw no bet
Odds: 2.35
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:45, torsdag 13 april
TV: 
Stream:  viaplay logo