Speltips Genk – Olympiakos 17/8: Tillknäppt

Axel Sjödin Publicerat: 17 augusti 2023

En spännande retur väntar mellan Genk och Olympiakos där en plats i Europa League-playoff står på spel.

Genk - Olympiakos

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Grekiska Olympiakos fick med sig en snäv ledning från öppningsmötet på Karaiskakis-stadion i torsdags. Konstantinos Fortounis spräckte målnollan redan i den första minuten, och det skulle också bli det enda målet för kvällen i en jämn match med mycket kamp om bollen.

Segern i torsdags var den första tävlingsmatchen för säsongen för grekernas del, vars liga fortfarande inte har inletts. Det har således varit fullt fokus på dubbelmötet i Europa som de nu har laddat upp inför under hela veckan. Det är dock inte en lätt match som väntar uppe i Belgien, även om de är favoriter till att avancera med sin knappa ledning.

Det rådde lite tveksamheter kring huruvida tränare Diego Martinez skulle lyckas få ihop truppen inför säsongspremiären, då det har varit en hel del förändringar sedan fjolårssäsongen. Men att de klarade det första testet är ett gott tecken, och kan de bara hålla ihop det i returen så väntar ett mer överkomligt motstånd i playoff-rundan då serbiska Cukaricki kommer att stå för motståndet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Genk har många motgångar under kort tid

För Genks del gäller det att börja leverera nu ifall de inte vill droppa ned i Conference League-kvalet. Sommaren har varit tung för den belgiska storklubben då de förlorade ligatiteln mot Antwerpen i den sista matchen efter att de kvitterat i den 94:e minuten, samtidigt som de har inlett säsongen lite skakigt med en förlust i ligan och en förlust borta mot Olympiakos.

Men de har trots allt tagit sex av nio möjliga poäng under säsongsinledningen i belgiska Jupiler Pro League och vann utan att imponera i helgen borta mot Cercle Brugge. Tränare Wouter Vrancken valde att vila en handfull spelare inför returen mot Olympiakos, vilket lär stärka deras chanser nu på torsdag. Men de hade svårt att bryta sig igenom det grekiska försvaret senast och kommer att behöva luckra upp ett grekiskt försvar som inte lär vilja ta några större risker nu på torsdag.

Olympiakos lär försöka bevaka sin ledning och lär inte vara intresserade av någon öppen och böljande match. Det är inte helt enkelt att försöka spela på matcher såhär precis i början av båda lagens säsong men att döma av det förra mötet och förutsättningarna inför detta så känns det som att det finns ett bra spelvärde på underspelet för 2.06 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 augusti
TV: 
Stream: