Speltips Häcken – Aberdeen 24/8: Europa League-kval

Axel Sjödin Publicerat: 24 augusti 2023

Häcken är favoriter hemma mot skotska Aberdeen i öppningsmötet av Europa League-playoffet på torsdag.

Häcken - Aberdeen

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det var bara ett par säsonger sedan dessa båda klubbar möttes i Conference League-kvalet och då var det verkligen ensidigt. Aberdeen körde över Häcken med 5-1 i det första mötet, och även om Häcken vann 2-0 i returen kom de aldrig nära att hota skottarnas avancemang. Nu har de chansen att ta revansch bara två år senare.

Sedan dess har det emellertid hänt mycket i Häcken – som inte bara tagit sin första allsvenska titel – de är högst inblandade i ännu en titelstrid och har redan säkrat ett gruppspel ute i Europa. Det har varit en del spelaromsättning under året, men de har lyckats ersätta sina tapp på ett väldigt bra sätt, och har en trupp som nu ska försöka slåss på två fronter.

Kristoffer Lund är det senaste namnet som lämnat Häcken i sommar då han tidigare under veckan sålts till Palermo. En ersättare har redan hittats i form av danske Jakob Barrett Laursen, som ansluter från belgiska Standard Liège. Vi får se ifall han är spelklar inför torsdagen.

Förhoppningarna på Häcken är i alla fall höga efter att ha kört över Zalgiris med sammanlagt 8-1 i dubbelmötet i den tidigare omgången, samtidigt som de har visat upp fin form i ligaspelet. De har visat upp precis den offensiva skärpa som krävs för att lyckas ute i Europa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aberdeen är inte lika starka som för två år sedan

Den skotska säsongen har nyss inletts och hittills har vi inte riktigt fått se prov på vad Aberdeen går för ännu. Detta blir deras första match ute i Europa då de slutade på tredje plats i skotska ligan förra året, men de var inte ens i närheten av Celtic och Rangers i toppen. Det var ett gap på hela 35 poäng ned till andraplatsen i fjol, vilket understryker kvalitetsskillnaden.

Hittills har Aberdeen lyckats skrapa ihop en poäng på deras två inledande matcher då de först kryssade borta mot Livingston i premiären och därefter förlorade de med 1-3 mot Celtic i den andra omgången.

De har tappat ett par tongivande spelare på nyckelfältet sedan fjolårssäsongen då de har sålt både Ross McCrorie och Ylber Ramadani, och de har långt ifrån återinvesterat alla pengar i nya spelare ännu. Det är inte helt lätt att veta var man har Aberdeen såhär tidigt på säsongen, men av allt att döma så känns de inte lika heta som Häcken gör för tillfället.

Hemma på Hisingen bör Häcken kunna få en bra start på det här dubbelmötet och för 1.81 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed helt enkelt på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 24 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+