Speltips Häcken – Zalgiris 17/8: Ska säkra avancemang

Axel Sjödin Publicerat: 17 augusti 2023

Häcken har goda möjligheter att avancera till playoff-rundan i Europa League inför returen mot Zalgiris på torsdag.

Häcken - Zalgiris

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Som enda svenska lag kvar ute i Europa så får Häcken bära den svenska koefficienten själv på sina axlar i år. Tar de sig vidare från dubbelmötet nu på torsdag har de åtminstone garanterat gruppspel i Europa, vilket mycket pekar på efter att de vunnit med klara 3-1 nere i Vilnius i öppningsmötet förra veckan.

Det var dock inte lika enkelt som resultatet kan få det att verka, och Häcken hade ganska stora problem att komma igenom på kontringar i den första halvleken. Men deras nyförvärv Srdjan Hrstic skulle göra succé i hans första match för klubben då han spräckte målnollan innan halvtidsvilan. I andra såg det bättre ut och Häcken kunde dra ifrån till en tremålsledning innan Zalgiris kunde svara – mycket tack vare Hrstic som stod för två mål och en läcker klackframspelning till det tredje målet.

Häcken hade precis den skärpa i avsluten som har saknats från de svenska lagen i Europa hittills i år, och även om Zalgiris kunde mäta sig med Häcken på flera andra plan så kändes de inte alls särskilt målfarliga när de väl skapade lägen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kan bli en väldigt fin säsong för Häcken

Häcken går alltså in i returen på hemmaplan med ett stadigt grepp om playoff-platsen, och valde att inte vila spelare inför torsdagens möte. Det var i stort sett samma elva som startade mot Varberg i söndags, och vinsten där gör att de nu har blandat sig in i toppstriden i allsvenskan på riktigt efter att samtliga konkurrenter i toppen anmärkningsvärt nog förlorade under den senaste omgången.

Det finns därmed alla möjligheter för att detta ska bli en riktigt fin säsong för Häcken, som verkar ha lyckats väldigt bra med att ersätta de spelare som har sålts av under sommaren. Att döma av första matchen så finns det inte särskilt stora hopp för Zalgiris om att lyckas sätta käppar i hjulet för Häcken, även om de körde över Hegelmann med 4-0 i den inhemska ligan i helgen.

Zalgiris måste hur som helst framåt i returen för att ha någon som helst chans till avancemang, vilket bör öppna upp ytor för Sveriges kanske skickligaste omställningslag. Häcken lär inte ta alltför stora risker tror jag, men den matchbild jag ser framför mig bör trots allt kunna bjuda på en del mål. För 1.84 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på över 2,5 mål kombinerat med dubbelchansen 1X.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & över 2,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+