Speltips Hammarby – Lech Poznan 16/9: Europa League-kval

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hammarby har ingen enkel motståndare i den andra kvalomgången till Europa League. Lech Poznan gästar Tele2 Arena den 16 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det finns fyra svenska lag som finns kvar i kvalet till Europa League, och som alla har en mer eller mindre realistisk chans att nå gruppspelet. Ett lag vore godkänt, två lag vore bra och fler än så vore en dröm för svensk fotboll.

Samtliga fyra lag har fått lottningar som ska gå att passera, även om IFK Göteborg såklart helst hade undvikit att behöva spela mot FC Köpenhamn. Men med tanke på att man spelar på hemmaplan är det ingen omöjlighet.

På pappret ser Lech Poznan ut att vara en tuff motståndare för Hammarby, men då ska man komma ihåg att detta Lech Poznan inte är alls samma lag som för ett par år sedan. Det kan man inte blunda för. Men i sig är Lech Poznan ett tungt klubbnamn, som inger respekt.

Märk väl att det bara är enkelmöten som gäller, och att Hammarby därmed har en stor fördel mot Lech Poznan i att man spelar på hemmaplan. Då är det alltså konstgräs som gäller, och även om Lech Poznan spelat en del på det är det ingenting som polackerna trivs på.

Kebba Ceesay, tidigare spelare i Lech Poznan, var till och med ute i en intervju med sajten Fotboll Sthlm och pratade om att det är det som talar allra mest för Hammarby här. Därför gäller det att hemmalaget spelar sin fotboll rakt ut.

Potentiella tapp i Hammarby

På tisdagens träning dagen innan match mot Lech Poznan hade Hammarby både Darijan Bojanic och Muamer Tankovic borta. Det återstår att se om det är spelare som kan spela, men i det senare fallet finns osäkerhet efter att han blivit utbytt senast. Det pratades om krampkänning, men det känns inte helt givet att han är redo ändå.

Det skulle såklart försvaga chanserna ordentligt för Hammarby, men med Alexander Kacaniklic tillbaka i laget bör man ha en del power för att kunna hota Lech Poznan.

Hammarby har visat bättre form på slutet och har öst in mål i sin senaste matcher. Tolv mål på fyra matcher vittnar om att det här är ett lag som kommer att kunna störa Lech Poznan också. Det är någonstans där vi landar inför den här matchen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,62 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,62
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, onsdag 16 september 2020
TV: 
Stream:  Expressen TV

Jämför odds: