Speltips IFK Göteborg – FC Köpenhamn 17/9: EL-kval

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Köpenhamn blir en tuff nöt att knäcka för IFK Göteborg i Europa League-kvalet som spelas torsdagen den 17 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är match på Ullevi som gäller när IFK Göteborg på torsdagskvällen går in i Europa League-kvalets andra omgång. I egenskap av regerande mästare i Svenska Cupen missade man alltså den första kvalrundan, och får i stället kliva in direkt här. En klar fördel.

Men med det sagt är det ingen enkel motståndare som väntar direkt. FC Köpenhamn kommer på besök, och med tanke på att man var framme i kvartsfinal så sent som i somras får man ta och imponeras av motståndet.

Nu har FC Köpenhamn i för sig öppnat ligasaäsongen direkt svagt, och det känns lite knackigt runt laget. Det är dock någonting vi ofta ser, och när det väl är spel i Europa har man en förmåga att resa sig. Lite likt Malmö FF som ofta är ett helt annat lag i europeiska matcher än hemma i serielunken.

IFK Göteborg gäller dock som klar underdog, men med tanke på att man tog en vinst senast finns det lite positiv energi att falla tillbaka på. Dessutom har man inte så mycket att förlora här, vilket i sig får ses som en liten fördel på förhand. När det bara är enkelmöten som gäller har IFK Göteborg också fördelen av att spela på hemmaplan.

Blåvitt gnetar från start

På förhand har den ny huvudtränaren i IFK Göteborg, Roland Nilsson, pratat en hel del om anfallaren Kamil Wilczek i bortalaget. Det är en 32-årig polsk anfallare som öser in mål, och som i sina bästa stunder kan hota de flesta försvaren. Det blir en nyckel att försöka hålla honom under uppsikt.

För övrigt är det intressant att Roland Nilsson nu ställs mot sitt tidigare lag, och att han nu ska försöka ta revansch på den arbetsgivare som lät honom gå från uppdraget efter bara ett drygt halvår. Det var ett guldåret 2010 med Malmö FF som Roland Nilsson provade det danska äventyret, utan att lyckas det minsta.

Huruvida det är en fördel just nu är lite oklart, det är trots allt nio år sedan, men vi kan konstatera att Roland Nilsson säkerligen vill ta revansch. Det i sig är någonting som inte ska underskattas. Inte minst just nu när han fortfarande har effekten av att vara en ny tränare i IFK Göteborg.

Om det vill sig illa kommer inte Giorgi Kharaishvili till spel i matchen. Detta sedan han åkt på ett bakslag, och stod över onsdagens träning inför matchen. Vi får se på matchdagen om han finns med. Med eller utan Giorgi Kharaishvili kommer hemmalaget troligen att försöka spela mycket defensivt, varpå vi riktar in oss på målmarknaden.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Casumo
Spelstopp: 18:00, torsdag 17 september 2020
TV:  SportExpressen TV
Stream:  SportExpressen TV

Jämför odds: