Speltips inför AIK – Celtic 29/8: Sista rycket!

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2019

Uppförsbacken är brant för AIK inför returen mot Celtic i playoffrundan mot Europa League, men racet ännu inte kört. Från Friends Arena presenteras ett mycket lockande målspel.

Annons:

2-0 slutade det i Glasgow och i värsta fall hade siffrorna kunnat bli större. Celtic var flera klasser bättre förra veckan, på annat sätt kan det inte lindas in. De hade mest boll, skapade chanserna och var konsekventa i deras spel.

Celtic var redan på förhand klara favoriter till att ta den här Europa League-biljetten, ska nämnas. De är en bra bit borta från deras storhetstid, men fortfarande en pjäs att kunna räkna med på den europeiska scenen. Även på den största av dem, Champions League. Finns helt andra ekonomiska muskler. Förra året nåddes EL-slutspelet.

Hemma på skotsk mark är dominansen lika stor som alltid. Tre seriematcher har renderat i tre vunna och en plusmålskillnad om +12. Vad som däremot fortfarande kan sitta kvar i huvudet är fiaskot i Champions League-kvalet – förlust mot rumänska CFR Cluj, 4-5 över två möten.

AIK har hamnat i en mindre formdipp och framförallt var 1-2-förlusten hemma mot Kalmar FF häromveckan en käftsmäll varianten hårdare. Stor mark i den allsvenska titelstriden som tappats. Därefter kom den omvända torsken mot Celtic, innan de med nöd och näppe hittade tillbaka på vinnarspåret borta mot Östersund. Halvdan insats, på nytt.

Risken är dessutom betydande att Tarik Elyounoussi missar denna returmatch sedan han klivit ut skadad senast. Vore ett enormt avbräck. En av de viktigaste pjäserna i laget.

Annons:

Mål åt båda håll

Gasen i botten (nåja, nästan…) från AIK. Det är klart att rädslan för ett insläppt bortamål finns där – då måste de stå för minst fyra framåt – men när två baljor måste hämtas in måste det gamlas en del.

Då blir det extra oroande, ur AIK-synvinkel, att försvarsspelet varit så pass mycket sämre än normalt på sistone. Mål är insläppta i sju matcher efter varandra och för AIK är det ett häpnadsväckande facit. I sex av dessa har det målats framåt också.

På resande fot är Celtic betydligt mindre slagkraftiga än i Glasgow, i synnerhet ute i Europa. Blir en annan typ av approach till denna fajt, kontra den omvända, men när AIK flyttar upp positionerna kommer ytor att uppstå – något som borde kunna utnyttjas, alltså mot ett defensivt formsvagt motstånd. Tilläggas ska också att Celtic släppt in mål i fem av deras sex senaste matcher.

Det borde finnas goda möjligheter för mål denna afton och även sådana åt båda håll. Det spelas till riktigt fina 1,90 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,90
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, torsdag 29/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.