Speltips inför AIK – Sheriff 15/8: Playoff är nära, nära…

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2019

AIK står redan med ena foten i Europa League-playoff efter bortavinsten över FC Sheriff och inför returen på Friends Arena i Solna är det som bäddat för ett specifikt målspel.

Annons:

En drömstart i Moldavien – 2-0 redan efter mindre än en kvartsspel och när matchen var summerad, en 2-1-vinst. AIK stod för en mycket bra bortainsats förra veckan och nu ska det mycket till för dem att tappa in och missa EL-playoffet.

Väl i den här playoffmatchen, om den nås, står skotska och klassiska Celtic för motståndet efter att de oväntat förlorat mot rumänska Cluj i Champions League-kvalet. Blir tufft, extremt tufft. Men omöjligt? Absolut inte. Oavsett vad väntar ett fantastiskt dubbelmöte.

Först och främst ska detta returmöte mot Sheriff avverkas och det inför ett Friends Arena där klubben stängt ner klacksektionen Norra Stå sedan polisen minskat platskapaciteten – ett beslut som knappt motiverats.

Det täta spelschemat har annars kunnat hanteras väl och så sent som under söndagen värjdes AFC Eskilstuna undan med 4-2 på bortaplan. Andraplatsen i tabellen innehas nu, strax bakom ärkerivalen Djurgården och strax före jagande Malmö FF. Vilken allsvensk titelstrid vi har att vänta, va?

Sheriff är den moldaviska fotbollens stora stjärna och har dessutom haft en del framgångar på Europascenen, utan att för den delen sticka ut. Ett fullt kapabelt lag, men där AIK är den starkare parten på pappret. Det är omöjligt att bortse från.

Annons:

Kontrollerar returen

På senare tid har AIK:s offensiv exploderat och senast, när AFC Eskilstuna städades av, kom Nabil Bahoui in i andra halvlek och smällde inte två mål. På det stora hela är det emellertid försvarsspelet som normalt är deras främsta styrka; stabiliteten. Spelar fruktansvärt smart fotboll.

Och just det, smart fotboll, ska vara nyckeln i denna match – när man leder dubbelmötet till en hemmaretur. Såvida max ett mål släpps in är man vidare alldeles oavsett. Försöker kontrollera händelserna på planen, utan att trycka på överdrivet framåt?

Sheriff var katastrofala i den första halvleken förra veckan, för att sedan växa in i det hela. Gäller nu är att ha fokus från start och utnyttja omställningsmöjligheter – men att såra AIK:s defensiv är lättare sagt än gjort. Finns inte utrymme för slarv.

AIK ska ha förmågan att stänga igen kiosken mot en motståndare som Sheriff och underspelet på 2,5-målslinan spelas således till 1,82 gånger pengarna hos spelbolaget Betsson. 1/2-0 känns som logiska resultat.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.