Speltips inför Atromitos – Legia Warszawa 14/8: Reder ut stormen i returen

Spelbloggare Publicerat: 14 augusti 2019

Vilket är det bästa speltipset inför Europa League-kvalreturen mellan Atromitos och Legia Warszawa? Spelbloggare.se har funnit ett mycket, mycket spännande odds och ni tar del av det här.

Annons:

I den polska huvudstaden förra veckan kom Atromitos närmast mirakulöst undan med ett 0-0-resultat – trots att de blev totalt utspelade och Legia Warszawa skapade en uppsjö av möjligheter för att spräcka nollan.

För att sätta lite siffror på det, UEFA:s officiella; Legia skapade 28 målchanser, hade 14 skott på mål och åtta utanför dito. Grekerna hade i deras tur ett avslut som hamnade innanför målramen och två utanför den.

Men i fotbollens värld är det, som bekant, resultatet som räknas och nu ser således Atromitos chanser klart större ut – hemmaplansfördel efter ett kryss borta. Hoppet om en skräll har växt sig betydligt större.

Den här ineffektiviteten har varit ett bekymmer för Legia Warszawa under de senaste veckorna, inte bara i det omvända mötet. De har spelat tre mållösa matcher efter varandra. Seriestarten lämnar mer att önska. Och nu är risken att de sjabblar bort en playoffplats mot Europa League.

Atromitos sticker knappast ut i Grekland, men brukar åtminstone lösa platser på den övre tabellhalvan och blev förra året tabellfyra i Super League. Förra året åkte EL-kvalet ur mot vitryska Dinamo Brest och det här året hade de i runda två vissa problem med slovakiska DAC.

Annons:

Fördel polackerna

Grekerna är inte speciellt imponerande och trots att man kan räkna med att Atromitos har något större slagkraft inför hemmapubliken på Stadio Peristeriou, ser vi Legia Warsszawa med betydligt större chanser i den här returen.

Det är bara att låta siffrorna från det omvända mötet tala sitt klara språk: 28 mål 3 målchanser. Det kan inte enbart förklaras i hemma-/bortaplansfaktorn. Addera på detta hur veka grekerna var i fjolårets Europa League-kval.

Vad som skulle kunna ställa till det för Legia är om de inte får det att släppa offensivt, om de fortsätter vara lika ineffektiva, men snart ska väl proppen åka ur? Över 90 minuters återstående fotboll ska deras chanser betraktas som större.

Om vi exempelvis skulle ha 1-1 på tavlan en bit in i andra halvlek, då kommer Atromitos behöva lyfta upp positionerna till följd av bortamålsregeln – något som skulle kunna bli förödande och rentav bädda för spiken i kistan för polackerna.

Legia Warszawa spelas med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid kryss – till 1,86 gånger degen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Legia Warszawa -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, onsdag 14/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.