Speltips inför BK Häcken – AZ Alkmaar 1/8: Superodds!

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2019

Trots ett solitt bortaresultat väntar vi oss att BK Häcken får stora problem med AZ Alkmaar på Bravida Arena i Göteborg – och holländarna ser klart spelvärda ut.

Annons:

– Utan att kalla oss hjältar, fanns det gott om hjältemod i insatsen, kommenterade Häckens tränare Andreas Alm om bortamatchen förra veckan.

Och visst var det ett hårt arbetande BK Häcken som lyckades lösa ett 0-0-resultat på AFAS Stadion, fastän inte minst AZ Alkmaar hade ett flertal chanser till att spräcka nollan och speciellt under slutfasen av matchen. Nu ser det klart mer sannolikt ut för svenskklubben att nå Europa Leagues tredje kvalrunda.

Ändå är det fortsatt AZ som är presenterade som oddsfavoriter till att lösa avancemanget. De är trots allt klart mer namnstarka, den holländska klubbfotbollen flera klasser bättre än den svenska. Dessutom innebär alla kryssresultat bortsett från 0-0, som då leder till övertid, att AZ slussas vidare.

Senast kommer Häcken från en 0-2-förlust borta mot toppkonkurrenten samt formstarka Djurgården, i en match där de trycktes ner djupt i banan och målen kom under slutminuterna. Fysiska statusen som svek? Det täta matchandet tar helt klart ut sin rätt. Bland andra vilades Paulinho hela matchen.

Holländska seriespelet kickstartar under helgen och då ställs AZ mot Fortuna Sittard, som är tippade att behöva slåss för kontraktet. Europakvalet är prioriterat för närvarande, särskilt så öppet som det här ser ut i dubbelmöters halvtidspaus.

Fina bortaodds

All heder till Häcken, för deras kämparinsats på ett skållhett AFAS Stadion förra veckan. Spelarna slet som djur och lyckades alltså undvika förlora matchen, även om det starkt lutade över åt AZ:s favör och det mycket väl hade kunnat bli en hemmavinst sett till hur chanserna fördelades.

Faktum kvarstår dock att AZ är ett betydligt vassare än Häcken och oavsett var matchen spelas ska betraktas som favoriter. Retroaktiv utdelning på Bravida Arena istället?

Ännu en faktor som talar emot göteborgarna är den brutala, administrativa missen som innebär att Alexander Jeremejeff inte heller får spela denna retur. Han är en av lagets absoluta huvudpjäser, en offensiv klasspelare som har det där lilla extra. Addera på detta att Paulinhos form är lite sisådär. Tunt framåt.

Eftersom Häcken åker ur kvalet vid alla kryssresultat förutom 0-0, är sannolikheten betydande att de kan behöva flytta upp positionerna under en senare fas av matchen. Kan enkelt slå tillbaka mot ett så pass vasst motstånd som AZ Alkmaar är.

Gillar bortaspelen starkt och AZ spelas med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid kryss – till 2,08x hos Paf. Det innebär halva insatsen tillbaka vid oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AZ Alkmaar -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 18:30, torsdag 1/8
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.