Speltips inför Bnei Yehuda – Malmö FF 29/8: En tät returmatch

Simon Pålsson Publicerat: 27 augusti 2019

Vi väntar oss ingen målfest inför torsdagens returmatch mellan Bnei Yehuda Tel Aviv och Malmö FF i playoff till Europa League-gruppspelet den 29 augusti 2019.

Annons:

När det på torsdagen är dags för returmöten i playoff till Europa League finns det fortfarande en teoretiskt möjlighet att Sverige får in två lag i gruppspelsfasen av turneringen. Det har inte hänt sedan 2011 och vore ett riktigt härligt steg i rätt riktning för svensk klubblagsfotboll.

AIK ska försöka vända 2-0 hemma mot Celtic, medan Malmö FF har ett bättre utgångsläge mot israeliska Bnei Yehuda från huvudstaden Tel Aviv. Efter att ha vunnit 3-0 på hemmaplan ska skåningarna nu försöka försvara sin ledning i returen på bortaplan. I ärlighetens namn kunde det ha varit mer än 3-0 på hemmaplan och inte minst Jonas Knudsen hade ett läge som borde ha resulterat i ett 4-0-mål i slutet.

Men nu är förutsättningarna som de är och MFF har pressen att försvara denna ledning. Det är å andra sidan hemmalaget som har störst press på sig och som nu måste gå framåt.

Märk väl att huvudtränaren i Bnei Yehuda gick ut och sågade sitt lag fullkomligt efter matchen i Malmö. Enligt honom var det här redan kört och det var inte ens lönt att ställa bästa laget på plan i returen. Malmö FF är på en helt annan nivå som klubb och lag, om vi ska tro hans ord.

Ingen anledning att förivra sig

Faktum är att Malmö FF hade med sig 3-0 även i förra kvalomgången, men då mot det bosniska laget Mostar. Den gången slutade det med totalt 3-1 över 180 minuter efter att Malmö FF åkt ner till en tuff bortamatch i Bosnien, lagt sig på försvar och förlorat med 1-0 efter ett sent straffmål.

Efteråt pratade spelarna visserligen om att man hade hamnat lite väl lågt och därigenom riskerat att släppa in fler mål, vilket hade kunnat skapa nerv i matchen. Men med det sagt tror vi att man lärde sig mycket nyttigt där som ligger till grund för taktiken även i det här mötet.

Malmö FF lär formera ett starkt lag och har med sig i stort sett bästa trupp till matchen. Franz Brorsson kan inte spela, men Jo Inge Berget och Marcus Antonsson närmar sig båda comeback. Huruvida dessa spelar nu eller sparas till söndagens allsvenska måstematch mot Kalmar FF återstår att se.

Med 3-0 i bagaget behöver MFF inte gå framåt här.

Under 2,5 mål spelas till 1,85 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 29/8
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.