Speltips inför Borussia Mönchengladbach – AS Roma 7/11: Supermöte

Simon Pålsson Publicerat: 7 november 2019

Borussia Mönchengladbach ligger sist i sin osannolikt jämna grupp i Europa League och behöver poäng hemma mot AS Roma på torsdagen.

Annons:

Borussia Mönchengladbach går som tåget i tyska Bundesliga och imponerar i toppen av tabellen, men om vi håller oss till spelet i Europa League har det varit en klar missräkning. Så här långt har man bara tagit två poäng i gruppspelet och det gör att man sitter i en tung situation inför fortsättningen.

Borussia Mönchengladbach har en förlust, två kryss och inga vinster efter tre spelade omgångar. Det kan tyckas överraskande med tanke på hur god formen trots allt har varit. Däremot lär man nu, när man har två hemmamatcher kvar i gruppspelet, kunna studsa tillbaka hyfsat.

AS Roma har gjort lite motsatt resa och snubblar en del i det inhemska ligaspelet, men har samtidigt fem inspelade poäng och har gått obesegrade i gruppspelet i Europa. Det gör att man har en fin grund att stå på inför fortsättningen.

Med det sagt är marginalerna små och skillnaderna mellan toppen och botten i den här gruppen finns knappt. Om tyskarna vinner här kan det rent av bli så att de går upp i serieledning. Då ligger man ändå som jumbo just nu.

Annons:

Tysk-italiensk underhållning

Det finns nog få som har undgått den fina inledning på säsongen som tyska Borussia Mönchengladbach haft, inte minst då i Bundesliga, men faktum är att man ändå dras med en del skador. Det gör kanske prestationen ännu mer imponerande.

Torben Muesel, Fabian Johnson och Keanan Bennetts har inte funnits tillgängliga under hösten. Till den listan kan vi nu addera Alassane Plea. Vidare råder osäkerhet för ett par spelare inför mötet med AS Roma. Det handlar om Raffael, Breel Embolo och Ramy Bensebaini.

AS Roma då? Jo, Henrikh Mkhitaryan och Davide Zappacosta hoppas fortfarande få göra lite nytta den här säsongen, men båda dras med skador. Nu kan vi också konstatera att tunga spelare som Bryan Cristante, Nikola Kalinic, Mamadou Diawara och Lorenzo Pellegrini inte är speldugliga. Det ger såklart lite sämre förutsättningar för den italienska storklubben både inför den här matchen och fortsättningen.

Med allt det här i beaktande ser vi framför oss en ganska öppen historia. Det ansträngda läget i gruppen tvingar fram lagen och det kommer att öppna matchbilden.

Båda lagen göra mål spelas till 1,55 gånger såsen hos Unibet. Det kan tyckas lågt men känns som ett bra speltips på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 7/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: