Speltips inför Bröndby – Inter Turku 11/7: Nordiskt derby i EL-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 11 juli 2019

Ett nordiskt derby mellan danska Bröndby och finska Inter Turku står på menyn redan i den inledande Europa League-omgången. Prioritet ett för bortalaget: att sätta defensiven…

Annons:

De svenska klubbarna står i strålkastarljuset under torsdagskvällens Europa League-kvalspel, men det finns även all anledning att blicka mot grannländernas deltagare och specifikt när de ställs mot varandra. Nordisk derbyfajt på menyn!

För den som vill se matchen visas den på Eurosport Player med start 19:00. Och varför inte passa på att kasta in ett par polletter för att öka spänningen, och förhoppningsvis få tillbaka ännu fler?

Intressant kuriosa är dessutom att vi har ett svenskt domarteam under Kristoffer Karlsson som dömer matchen. Med honom finns assisterande Joakim Amri och Mikael Hallin samt fjärdedomaren Magnus Lindgren.

Gästande Inter Turku från Finland slår ur brutal underdogposition – såklart, så stora som skillnaderna det facto är mellan dansk och finsk klubblagsfotboll – men de kan åtminstone försöka nyttja fördelen av att vara mitt under säsongen. Placerade som fyra, fortfarande med i titelracet, är de i Veikkausliiga.

De danska seriepremiärerna väntar precis runt hörnet och formen i Bröndby är sålunda svår att bedöma. Förra året blev de fyra i Superliga och förlorade snöpligt cupfinalen mot Midtjylland. I spelartruppen återfinns två svensknamn i Simon Tibbling samt Simon Hedlund.

Ringrostiga danskar

Att sätta försvarsspelet är A och O för FC Inter på Bröndby Stadion, för att vid ett eventuellt bra resultat kunna pressa upp positionerna något till returen inför hemmapublik. Summa summarum: ett djupt tillbakafallande bortalag.

Visst, Bröndby har alla kvalitéer samt nycklar för att öppna upp Inter Turkus försvar, men att siffrorna ska skjuta rakt upp i höjden ser vi inte som skrivet i sten. Någon dumoffensiv från Bröndby? Nja. Snarare mer kontrollerat bollinnehav och att försöka bryta ned motståndarna successivt.

Att Bröndby inte spelat tävlingsfotboll på ett gäng månader kan dessutom tala för viss ringrostighet. Dröjer innan de får fart på det hela?

Mållinan är på 3,5 och när underspelet betalar 1,77 x insatsen ser vi värde i att kasta in polletterna. 2-0, kanske?

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 19:00, torsdag 11/7
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.