Speltips inför Bröndby – Lechia Gdansk 1/8: Solklart målspel i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 1 augusti 2019

Det blir ett målspel inför torsdagens returmatch i Europa League-kvalet mellan danska Bröndby och polska Lechia Gdansk den 1 augusti 2019.

Annons:

Det är minst sagt skarpt läge runt om på många platser i Europa när kvalet till Europa League går in i en ny, avgörande fas på torsdagskvällen. Då ska en hel drös med matcher avgöras i sina returmöten och därför kommer massvis med att lag ta sig vidare till den viktiga tredje kvalrundan.

Väl i den tredje kvalrundan är alltså playoff till Europa League bara ytterligare en omgång bort. Det är ett viktigt steg för många klubbar att ta sig så långt, inte minst för att befästa sin position som intressanta för spelare från andra klubbar.

Bröndby är precis ett sådant lag. Likt för svenska lag har danska lag halkat ner en del på näringskedjan och för att hålla sig relevanta är det viktigt att också göra resultat i europeiskt cupspel.

För danska Bröndbys del är det Lechia Gdansk från Polen som står för motståndet i den andra kvalrundan. Ett motstånd som går att besegra. Det första mötet slutade visserligen med 2-1-förlust på bortaplan, men det är som upplagt för att vända det i Köpenhamn. Det sker vanligtvis i 51% av fallen där laget förlorat det första mötet med 2-1 på bortaplan.

Spel på målmarknaden

Bröndby har en tendens att spela offensiva, målrika matcher när laget är ute i Europa. Det kan handla om kval till antingen Champions League eller Europa League, men gemensamt för matcherna är att de tenderar att bli ganska målrika. Vi har fått se minst tre mål i lagets fem (av sex) senaste kvalmatcher i det europeiska spelet.

Redan i den första matchen på polsk mark visade polackerna att man är ett starkt offensivt lag när man skapade hela 18 målchanser, samtidigt som Bröndby bara skrapade ihop åtta. Visserligen är åtta målchanser (avslut i den här formen) ett ganska bra facit på bortaplan. Inte minst med tanke på att Simon Hedlund fick in 1-1 rätt tidigt och att Bröndby då la sig på en mer defensiv matchplan.

Hur som helst tror vi att mål är vad vi kan vänta oss även i returmötet.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:30, torsdag 1/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.