Speltips inför Celtic – AIK 22/8: Årets match i jakten på Europa League

Spelbloggare Publicerat: 22 augusti 2019

Celtic är AIK:s sista hinder i jakten på en Europa League-plats och inför det första mötet av två i playoffet väntar en publikfest utöver det ordinära på Celtic Park i Glasgow. Men frågan är: räcker solnaiterna till, rent sportsligt?

Annons:

En av de tuffaste lotterna. Samtidigt en av de mäktigaste bortaresorna möjliga. Det är en inspirerande uppgift som AIK ställs inför när de slåss mot Celtic i kampen om en plats ut i Europa League.

Bitterheten från att ha sumpat chansen till Champions League-spel – som ni minns, det där dubbelmötet mot Maribor – har fått sopats åt sidan och i den föregående kvalrundan skickades moldaviska Sheriff med knappa 3-2 över dubbla möten.

Prestationerna i dessa möten? Lite sisådär. Blandat. Bra perioder varvade mer klart sämre sådana. Det av betydelse är emellertid att EL-hoppet lever vidare och med allt vad det innebär; ekonomiskt som sportsligt för klubbarna. För spelarna att få visa framfötterna på en större scen.

Sämsta möjliga uppladdning har AIK, dessvärre för deras del, fått inför denna fajt. Under helgen fick man besök av Kalmar FF och förlorade då, helt oväntat, med 1-2 efter en total plattinsats. Tunga poäng som tappas i striden om Lennart Johanssons pokal, där Djurgården och Malmö FF är de främsta konkurrenterna. Rotationen som ställde till det, bland annat?

Chinedu Obasi är alltjämt skadad för AIK och han missar matchen liksom avstängde Tarik Elyounoussi, som är en av lagets absolut viktigaste pjäser. Brutalt avbräck, ett som försämrar deras aktier rejält.

Annons:

Celtic strået vassare på hemmaplan

Celtic är inte vad de en gång varit, för att uttrycka det milt – långtifrån en jätte i Europa. Och att Champions League-kvalmatchen mot CFR Cluj, från Rumänien, åktes ur var en missberäkning modellen större. På Celtic Park skrevs förlustsiffrorna 3-4 efter sena mål från motståndarna. Enormt slarv.

Viss status har de dock kvar på de större scenerna, Celtic. De är vana med att spela Europafotboll och nådde förra året EL-slutspelet, var spanska Valencia blev ett par nummer för stora. Visar ändå på att det finns en annan växel i Celtic kontra AIK. Klassen bättre, helt enkelt.

Givetvis är AIK inte utan chans över 180 minuters fotboll. Så enormt stora är skillnaderna inte. Men de ska likväl betraktas som klara favoriter och inte minst på hemmaplan, där de brukar vara solida.

Med hänsyn till de avbräck som stör AIK, inte minst på Tarik Elyounoussi, och den urusla prestationen de stod för mot KFF förra veckan värderar vi Celtics chanser som något större än vad oddsen vill antyda.

Vårt speltips? Celtic -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till oddset 1,81 hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Celtic -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.