Speltips inför Celtic – FC Köpenhamn 27/2: Fördel hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2020

Ett riktigt publikmöte väntar i Europa League-sextondelen mellan Celtic och FC Köpenhamn, där returen spelas torsdagen den 27 februari 2020.

  Spela under 2,5 mål hos Coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Europa League-slutspelet har inletts i en rasande fart, men det är nu på torsdagskvällen som det på allvar ska hetta till när sextondelsfinalerna ska komma att avgöras. Lagen som tar sig vidare från den här omgången har som ni säkert känner till från tidigare år en realistisk chans att gå hela vägen. Vägen fram till en skräll är nämligen betydligt kortare i den här turneringen – eftersom motståndet är sämre.

Två lag som verkligen drömmer om en skräll är Celtic och FC Köpenhamn, som för ett par år sedan var bra Champions League-lag som kunde gå vidare från gruppen och med lite tur ta sig någon omgång till. Men nu är det nya tider, och just den verkligheten känns aningen mer avlägsen i det här läget. Eller ganska mycket mer avlägsen för att vara helt ärligt.

FC Köpenhamn vann som bekant inte ens sin grupp, utan fick se rivalerna och antagonisterna nere i Öresundsregionen vinna gruppen. Malmö FF slog dessutom FCK i den sista matchen, på bortaplan, och cementerade skillnaden mellan lagen den här säsongen.

Celtic å sin sida är inte som i fornstora dagar, men lever mycket på sitt namn och sitt makalösa stöd på hemmaplan. Eftersom man har med sig 1-1 från den första matchen på Parken i den danska huvudstaden kan man inte se laget som någonting annat än favoriter här.

Annons:

1-0 och 2-0 räcker långt

Vår spontana känsla när vi såg att den här matchen fanns i utbudet var att det här skulle bli en vinst, en enkel sådan, för Celtic. Man var det bättre laget redan i den första matchen, och nu spelar man på hemmaplan. Men oddset var slaktat och finns inte till högre än 1,45-1,50 hos ett par spelbolag. Det känns lite väl snålt.

För som det är nu är Celtic faktiskt vidare på 0-0. Det är alltså inte så att hemmalaget panikslaget måste gå för att vinna matchen, och med ett sådant scenario framför fötterna tappar ju det raka spelet på hemmalaget i värde. Men den som gillar livebetting kan med fördel hålla koll på matchen och möjligen kliva in på det raka spelet senare i matchen – då till ett väsentligt högre odds.

Celtic spelar som bekant i en svag liga, men vann trots allt med 3-1 i sin senaste ligamatch och vässade formen ytterligare inför det här avgörandet. FC Köpenhamn går tyngre i Danmark och misslyckades återigen med att vinna i helgen. Därför har vi svårt att se hur gästerna ska kunna dyrka upp Celtic här.

Under 2,5 mål spelas till 1,72 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,72
Bolag:  Coolbet
Spelstopp:  21:00, torsdag 27/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

Annons:


Annons: