Speltips inför Celtic – Valencia 14/2: Första mötet i 16-delen

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2019

Speltips inför torsdagens möte mellan Celtic och Valencia i Europa League finns naturligtvis att tillgå på sajten. Äntligen dags för slutspelsfasen!

Annons:

Europa League är tillbaka med sina 16-delsfinaler och till skillnad från i Champions League finns ingen möjlighet att sprida ut matcherna på flera speldagar eller veckor. Då det ska spelas en slutspelsrunda extra – det är alltså inte åttondelsfinaler utan ett snäpp längre bort som gäller i den här tävlingen – är det full fart framåt direkt.

Det gör att torsdagen denna vecka bjuder på nästan full omgång direkt. Det finns med andra ord många matcher att dyka in i, dissekera och försöka lokalisera spelvärdet i. Ett möte som man inte får glömma, som lätt kan hamna lite i skymundan nu när Malmö FF ska spela samma dag, är matchen på Celtic Park mellan Celtic och Valencia.

Det är som vanligt ett formstarkt hemmalag som tar sig an matchen och som fullkomligt kör över sina motståndare i det inhemska ligaspelet. I både den skotska cupen och ligan är det full fart som gäller för Celtic, som inte spiller några poäng känns det som.

Valencia har tuffare konkurrens på spansk mark, men är fortsatt ett starkt lag. Räkna med att laget – likt många andra spanska lag genom historien – tar den här tävlingen på allvar.

Fokus på målen

Eboue Kouassi, Tomas Rogic och Filip Benkovic är tre spelare som inte kommer till spel för hemmalaget här. Det är ett par tunga tapp för Celtic vars bredd inte alltid är den bästa. Däremot har laget förstärkts med Oliver Burke, Timothy Weah och Jeremey Toljan inför slutspelet i Europa League. Det är välkomna förstärkningar för skottarna.

Valencia har förstärkt laget med Facundo Roncaglia inför den här våren i Europa League. Dessvärre för spanjorernas del är det en spelare som kliver in i truppen avstängd i Europaspelet. Med andra ord finns han inte med i bortamötet, men är sedan tillbaka på bortaplan.

Märk väl att Valencia var oerhört nära att ta sig vidare från Champions League-gruppspelet men att allting egentligen gick åt skogen när Juventus föll hemma mot Manchester United på ett helt otroligt sätt – efter två mål på övertid i stort sett. Spanjorerna visade sig dock vara ett starkt lag – om än defensivt balanserade i europeiskt cupspel – varpå de är klara favoriter mot Celtic.

På bortaplan handlar det om att få ett bra resultat utan att ta onödiga risker.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger krämen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  Bwin (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  21:00, torsdag 14/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.