Speltips inför Chelsea – Arsenal 29/5: Europa League-final!

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2019

Europa League-finalen är här! Den näst största av europeiska titlar. Chelsea och Arsenal är det som ryker ihop i Azerbajdzjan och på Baku Olympic Stadium av alla ställen. Här hittar ni dagens bästa speltips, oddsen och startelvorna inför derbyt tillika titelmatchen.

Annons: Oddsboostar: 12,0 på Chelsea eller 17,0 på Arsenal! Läs mer här. 

Annons:

21:00 ska öppnas 90-minutershistorien som ska kora en vinnare av Europa League och precis liksom i Champions League är det helengelskt i finalen. Matchen TV-sänds på Kanal 9 samt streamas på Eurosport Player. Det missar ni väl inte?

Att det dessutom handlar om ett skållhett Londonderby spetsar till den här historien extra mycket, med den inneboende rivaliteten som finns i staden och mellan klubbarna. Dessvärre slås detta i viss del av eftersom matchen spelas på helt främmande mark, i Azerbajdzjan. Trots det har matchen alla möjligheter att bli en spännande tillika underhållande historia.

Ytterligare en baksida med matchens spelplats är att ”Gunners” Henrikh Mkhitaryan kommer behöva stanna hemma på grund av säkerhetsskäl till följd av den politiska konflikten mellan Azerbajdzjan och Armenien. På alla sätt och vis underkänt av UEFA.

Premier League-avslutningen var för två veckor sedan och för Arsenal blev den, trots en 3-1-vinst borta över Burnley, en bitter sådan. Tottenham Hotspur, som landade på den åtråvärda fjärdeplatsen, höll undan och det här blir således den sista chansen att erhålla den Champions League-plats som betyder så mycket – sportsligt och ekonomiskt.

Chelsea, däremot, blev bronsmedaljörer och kommer få mäta krafterna med de största, på den största fotbollsscenen, alldeles oavsett. En stor titel är dock någonting som man törstar efter – precis som Arsenal…

Värdet på Arsenal

Vi har svårt att skilja lagen åt inför matchen, ser det som närmast helt öppet. Enbart två pinnars skillnad var det parterna emellan i Premier League, där fördel Chelsea, medan Arsenal sett bättre ut under EL-slutspelet. 3-0-krossen av Napoli samt 7-3-ditot av Valencia över dubbla möten var styrkebesked modellen större.

Man kan undra vad som motiverar det förhållandevis klara favoritskapet som Chelsea får axla på oddsfronten. Ser det som klart missvisande. Speciellt nu när matchen spelas på neutral plan och Arsenal har CL-platsen i sikte.

Att N’Golo Kanté ser ut att missa matchen för ”Londons blåa” är förstås ett betydande avbräck. Utöver det saknas Antonio Rüdiger, Callum Hudson-Odoi samt Ruben Loftus-Cheek. Tveksamt runt Ethan Ampadu. Gästerna har Rod Holding, Héctor Bellerín, Aaron Ramsey, nämnde Henrikh Mkhitaryan och eventuellt Danny Welbeck out.

Knappa favoriter hade vi kunnat köpa Chelsea som, men med betoning på – knappa. Nu är det inte den minsta tvekan om saken: Arsenal förtjänar förtroendet. Flera olika typer av värdespel finns att vraka emellan.

Vårt val? Arsenal +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss efter ordinarie speltid – till oddset 1,82 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 29/5
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.