Speltips inför Cukaricki – Molde 31/7: Låst matchbild förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 31 juli 2019

Med 0-0 i ryggen har norska Molde begett sig till Serbien för att ta sig an Cukaricki i returen av detta EL-kvalmöte. Förutsättningarna pekar mot att det kan komma att bli en ganska låst matchbild.

Annons:

Molde toppar den norska Eliteserien efter 16 spelade omgångar och har nu chansen att avancera i Europa League. Efter att det första mötet mot serbiska Cukaricki slutat 0-0 är förutsättningarna öppna, men en hållen nolla på hemmaplan är normalt sett ett ganska bra utgångsläge.

Lagen möttes i torsdags och inget av dem har spelat match däremellan. Molde leder alltså Eliteserien men tilläggas bör att man spelat två matcher fler än tvåan Bodö/Glimt, samt att man tappat en del poäng den senaste tiden. Förra säsongen slutade man tvåa.

Hursomhelst bör självförtroende vara gott då man, som helhet, svarat för en fin första halva av säsongen. Senaste ligamatchen vann man med 2-1 hemma mot Sarpsborg.

I första kvalrundan av Europa League besegrade man KR Reykjavik med 7-1 hemma, vilket följdes upp av 0-0 på bortaplan.

Till skillnad från Molde är Cukaricki bara i början av sin säsong då man inför det första mötet spelat en ligamatch. En premiär där man hemmabesegrade Napredak med 1-0.

I den första kvalrundan besegrade man armeniska Banants med totalt 8-0.

0-0-läget ger defensiven hög prioritet

Tränare Aleksandar Veselinovic förfogar över ett ungt lag där de flesta spelare är runt 20 år och beaktat förutsättningarna, att man knappt påbörjat sitt ligaspel, torde Cukaricki vara ganska nöjda med sin prestation i Molde.

Erling Moe förfogar över en mer erfaren trupp med, bland andra, trotjänaren Mattias Moström, 36, samt Magnus Wolff Eikrem som redan gjort åtta ligamål den här säsongen.

Oddssättarna håller också Molde som favoriter i det här mötet. Till Cukarickis fördel talar dock att man nu har ytterligare en tävlingsmatch i sig samt att man förmodligen kommer vara än bättre på hemmaplan.

0-0-läget på förhand ger dock att hemmalaget behöver hålla tätt bakåt för att inte hamna i en rejält knivig sits. Dessa förutsättningar brukar ofta bidra till en mer låst matchbild.

Molde ser ut att vara det något bättre laget, men mest spelvärde finner vi i att det här inte kommer bli något målkalas.

Spelet blir således att det kommer göras under 2,5 mål totalt till 1.78 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 31/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.