Speltips inför Domzale – Malmö FF 25/7: Tät inledande match i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 25 juli 2019

Det är fullt fokus på målmarknaden inför kvalet till Europa League mellan Domzale från Slovenien och skånska Malmö FF torsdagen den 25 juli 2019.

Annons:

Efter en spelad omgång i Europa League-kvalet står det klart att Malmö FF även den här sommaren tar det här kvalspelet på allra största allvar. Det är tydligt att den sportsliga ledningen har åsidosatt stora resurser för att ge sitt lag bästa förutsättningar att prestera, samtidigt som Uwe Rösler och spelarna är motiverade att ta sig hela vägen till gruppspelet i år igen.

Som bekant tog sig Malmö FF inte bara till gruppspel förra sommaren, utan man slutade även tvåa i sin grupp och tog därmed en plats i 16-delsfinalerna. Där blev i för sig Chelsea för svåra i februari månad, men säsongen i Europa får ändå betecknas som en stor framgång. Det vill Malmö FF åt igen.

Malmö FF klev in i den första kvalrundan och slog där nordirländska Ballymena United med hela 11-0 över 180 minuter. Det var ett resultat som snarare var i underkant. Det går inte att dra några större växlar av det dubbelmötet, mer än att MFF tog det hela på absolut största allvar.

Nu väntar en betydligt tuffare motståndare i form av slovenska Domzale, men inte heller nu ska seedade Malmö FF behöva oroa sig. Det gäller att nå upp till sin sedvanligt höga nivå i Europa för att bli klara för den tredje omgången. Där väntar mest troligt nederländska Utrecht.

Ett försiktigt första möte

När svenska lag spelar i Europa brukar det ofta vara en klar fördel att möta lag vars inhemska ligaspel inte har börjat än, men i det här fallet har den slovenska ligan hunnit spela två omgångar. Baserat på resultaten i dessa är Domzale dock inte i någon vidare form. Ett kryss och en förlust får inte direkt de skånska benen att darra.

Med det sagt tappade Malmö FF poäng hemma mot IK Sirius senast, men det snarare i en match där laget underpresterade å det grövsta. Det är lite av sommarens stora utmaning, att kombinera spel i Europa League-kvalet med allsvenskt guldrace.

Inför det första mötet med Domzale är hela truppen tillgänglig för Malmö FF och inte minst nyförvärvet Jonas Knudsen finns tillgänglig för europeiskt spel. Med all säkerhet startar dock Behrang Safari till vänster i trebackslinjen ändå.

Här tror vi på ett Malmö FF som riktar in sig på att hålla nollan, men som gärna kontrar in ett bortamål för att därigenom ha en fin planka att utgå ifrån inför returen i Malmö nästkommande torsdag.

Under 2,5 mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, torsdag 25/7
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.