Speltips inför Dynamo Kiev – Chelsea 14/3: Antiklimax till EL-retur

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Det är i praktiken redan avgjort inför returen mellan Dynamo Kiev och Chelsea i Europa League-slutspelet – men det hindrar inte oss från att identifiera klart spelvärde på förhand. Här: speltips, oddsen och allt inför matchen.

Annons:

Först spelades svenska Malmö FF skjortan av. Liknande ser det ut att bli för Chelsea när Dynamo Kiev står för motståndet i slutspelets åttondelsfinal. Mötet på Stamford Bridge för exakt en vecka sedan vanns med de förkrossande siffrorna 3-0.

Förutom att Europa League är en möjlighet att vinna en stor titel för ”Londons blåa”, är det också en möjlig väg ut i nästa års Champions League – om topp fyra, där det är helt öppet race mellan ett par, tre konkurrenter – och det verkar som att turneringen tas på största allvar, även om det förstås roterats lite i de redan avverkade matcherna.

Ukrainska storklubbar har överraskat på Europascenen förut, men för Dynamo Kiev har de största hindren ännu ekat med sin frånvaro – tills nu när de ställts mot Chelsea. Gruppspelet i Europa League toppades före franska Rennes, kazakstanska Astana samt tjeckiska Jablonec. Desto mer respektingivande var det att avancera förbi Olympiakos Piraeus, 3-2 över två möten, i den förra rundan.

Resan ser dock ut att ha nått sitt slut. Att Dynamo Kiev skulle förmå att vända 0-3 till en vinst under 90 minuters speltid är att värdera som nästintill osannolikt – vad som skulle ha varit en historisk prestation.

Den enda spelaren som rapporteras vara indisponibel inför matchen är Dynamos centrala mittfältare, Vitaliy Buyalskiy. Annars är det fritt fram att laborera som de vill för respektive tränare.

En match som bara spelas av?

Så, hur underhållande blir då det här när Chelsea har ett så pass rejält försprång som detta? 3-0! Tre mål mot noll. Även om Londonlaget i det stora varit mindre imponerande – senast blev det, med nöd och näppe, ett 1-1-kryss hemma mot Wolverhampton Wanderers – ska de med enkelhet hålla undan.

Känslan är att matchen vid händelse av ett bortamål, oavsett om det är matchens första eller en kvitteringsbalja, skulle riskera att dö ut helt; tappa intensitet och mer eller mindre bara spelas av.

Offensivt har Chelsea sett uddlösa ut från och till och när varken Gonzalo Higuaín eller Eden Hazard, åtminstone från start, väntas medverka försvinner extremt mycket udd. Oliver Giroud och Callum Hudson-Odoi är tydligare försämringar.

Samtidigt kan Dynamo Kiev inte trycka på hur som helst eftersom ett bortamål betyder att de måste få in minst fem baljor. Händer såklart inte.

Under 2,5 mål är ett kanonspel till oddset 1,72. Paf är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 18:55, torsdag 14/3
TV:  kanalnio logo eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.