Speltips inför Dynamo Kiev – FC Lugano 12/12: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 12 december 2019

Dynamo Kiev gäller som favoriter hemma mot FC Lugano i den sista omgången av gruppspelet i Europa League.

Annons:

Europa League-gruppspelet är framme vid sin sista, helt avgörande fas när den sista omgången ska avgöras på torsdagen. Med tidig avsparkstid ska gruppen med Malmö FF gå i mål och det är inte direkt ospännande förutsättningar som råder på förhand.

Dynamo Kiev har allting i egna händer och kan faktiskt säkra en slutspelsplats såvida man vinner hemma mot FC Lugano. Däremot kommer man med säkerhet att missa slutspelet om det inte blir vinst. Med andra ord måste ukrainarna vinna den sista omgången.

FC Lugano däremot har två inspelade poäng på fem omgångar och kan redan nu vinka adjö till drömmen om ett slutspel i vår. Därmed har man ingenting att spela för och den stora frågan är hur det påverkar deras motivation.

Formen är dock inte den bästa hos Dynamo Kiev, som efter förlusten mot Malmö FF även förlorat hemma mot Zorya Luhansk i ligaspelet. Det gör att man inte riktigt vet var vi har Dynamo Kiev just här och nu.

Annons:

FC Lugano har inte fått effekt än

Efter en riktigt svag inledning på säsongen valde den schweiziska storklubben FC Lugano att göra sig av med tränaren för ett par veckor sedan, men så här långt kan man inte beskylla laget eller klubben för att ha fått någon större effekt på sin omorganisation. Det är tydligt att steget upp till övriga lag i Europa League varit lite för stort.

Därmed har man ingenting att spela för inför den sista omgången och rimligen gör det att motivationen inte är på topp. Inte minst aktualiseras den bristande motivationen som en faktor av att man nu snubblat sig långt ner i det inhemska ligaspelet. Risken är överhängande att man missar Europa nästa år och därför måste man fokusera mer på spelet i ligan än i Europa League – där matchen som nu återstår alltså inte ens gäller någonting.

Med det sagt har FC Lugano varit hyfsade i defensiven så här långt och har faktiskt kunnat ställa till det en del mot sina motståndare i gruppspelet. Det är också så att man kan spela helt utan press – det kanske man inte ska underskatta som en faktor i sig.

Däremot litar vi på att Dynamo Kiev städar av det här relativt enkelt – förlusten i ligaspelet senast till trots.

Dynamo Kiev -1,5 spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Dynamo Kiev -1,5
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18.55, torsdag 12/12
TV:   –
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: