Speltips inför Dynamo Kiev – Malmö FF 19/9: En tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2019

Som enda svenska bidrag i Europa League är alla ögon på Malmö FF inför mötet med Dynamo Kiev i premiären av gruppspelet i Europa League torsdagen den 19 september 2019.

Kampanj: Få 450 riskfritt på matchen! Läs mer här. Regler & villkor gäller.

Annons:

Malmö FF är sin vana trogen det enda svenska bidraget i årets gruppspel i Europa League och på förhand har skåningarna en god chans att ta sig vidare från gruppen med Dynamo Kiev, FC Lugano och FC Köpenhamn.

Förra årets grupp med Genk, Besiktas och Sarpsborg 08 var förmodligen snäppet svårare och den gången kunde MFF ta sig vidare efter att ha vunnit mot Besiktas med 0-1 på bortaplan i den sista omgången. Kanske kommer den nyckelmatchen redan i den första omgången den här gången – då Dynamo Kiev alltså väntar på bortaplan.

Om det är någon gång man som svenskt lag ska ta sig till Dynamo Kiev i Ukraina och göra ett bra resultat är det förmodligen här och nu. För i skrivande stund står Dynamo Kiev på sju (!) raka tävlingsmatcher utan vinst. Den senaste vinsten kom den tredje augusti när Lviv besegrades med klara 3-0 på bortaplan. Därefter har laget sjunkit som en sten i tabellen.

Visst, man ligger fortfarande på en slutspelsplats, men marginalen är den minsta möjliga med flera lag på samma poäng som befinner sig under slutspelsstrecket. Med en så urusel start är risken stor att Dynamo Kiev måste rikta om sitt fokus till att primärt behandla ligan. Det är guldläge för MFF.

Annons:

Uwe Rösler toppar laget

Det är alltid prat om hur Malmö FF ska rotera sitt lag och vilken startelva som ska ta sig an vilka matcher, men att Uwe Rösler ställer någonting annat än fullt manskap – alltså allra bästa lag – på planen från start mot Dynamo Kiev ser vi som högst osannolikt.

Det finns vissa skadeproblem kring Franz Brorsson, men i ärlighetens namn är han inte aktuell för spel ändå. Nu tror vi att en sådan som Eric Larsson riskerar att petas som mittback då Lasse Nielsen väntas kliva in där. Det gör att rollen som wingback till höger landar i knät på Eric Larsson, Jo Inge Berget eller Felix Beijmo. Den senaste var faktiskt glödhet på veckans träning och kanske får chansen.

Malmö FF vann viktigt nog med 1-0 mot IFK Norrköping nu i helgen och vann lite välbehövlig energi från den vinsten. Nu försöker man ta med sig det ner till ukrainska Kiev där cirka 200 bortasupportrar ska försöka göra sig hörda. Det lär bli tufft.

Men för spelarna på planen finns alla möjligheter att faktiskt göra ett bra resultat och vi räknar med en tät historia där individuella prestationer kan bli avgörande.

Under 2,5 mål spelas till 1,76 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:55, torsdag 19/9
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.