Speltips inför Eintracht Frankfurt – RB Salzburg 20/2: Supermöte i Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 20 februari 2020

RB Salzburg lär sakna en viss Erling Braut Haaland i matchen borta mot Eintracht Frankfurt i slutspelet av Europa League torsdagen den 20 februari 2020.

  Spela över 2,75 mål (asian handicap) hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är dags för slutspelet i Europa League och tidigt på torsdagen får vi se ett antal matcher som sticker ut lite från vägen. Ett sådant möte spelas på tysk mark, mellan Eintracht Frankfurt och det alltid hatade RB Salzburg.

Eintracht Frankfurt har haft en säsong som för många varit en besvikelse, och kanske gick man in i året med lite stora förväntningar på sig. Förra året gick man som bekant till semifinal i Europa League och var i mångas ögon värda att ta sig hela vägen fram till final, men man hade lite otur i semifinalen. Det är nog många som inte har släppt det än.

Hur som helst tappade man två av sina bästa spelare under sommaren, däribland anfallaren Luka Jovic som gick till bänken i Real Madrid. Det var svårare än väntat att ersätta dessa spelare, och kanske är det den stora förklaringen till de svagare resultaten. Men med det sagt har man trots allt presterat så pass bra att man nu är framme vid slutspelet i Europa League igen.

RB Salzburg dominerade i Champions League-gruppspelet, men lyckades trots det komma trea i sina grupp. Det var en besvikelse, men man hade också den tuffaste gruppen av alla med Napoli och Liverpool som två av övriga tre lag.
Annons:

Eintracht Frankfurt är starka hemma

Det är såklart alltid viktigt att ha ett öga på skademarknaden inför matchen, och vad vi kan konstatera i det här fallet är att Bas Dost förmodligen är tillbaka i spel. Dessutom kan Stefan Ilsanker förstärka mittfältet efter att ha anslutit från RB Leipzig i januari. Lucas Torro, Marcu Russ och Gleson Fernandes är spelarna i Eintracht Frankfurt som ser ut att missa mötet med RB Salzburg.

Alexander Walke, Antoine Bernede och Youba Diarra är spelarna i bortalaget som inte kommer att spela den här matchen. Men såklart finns det värre tapp än så – men tapp som är betydligt mer permanent än redan nämnda spelare. Värst är det att Erling Braut Haaland lämnat och numera spelar i Bundesliga i stället. Takumi Minamino lämnade också i januari, och i det fallet rör det sig om en flytt till Liverpool. Inga pjåkiga flyttar för spelarna ska sägas. Marin Pongracic och Anderson Niangbo lämnade också i januarifönstret.

Med allt det här i åtanke tappar RB Salzburg slagkraft, men den offensiva inställningen består. Nu kommer man dock att bli mer sårbara då man tappat lite av sin förmåga att driva matcherna.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 20/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: