Speltips inför Espanyol – Stjarnan 25/7: David mot Goliat

Spelbloggare Publicerat: 25 juli 2019

Storfavoriter, absolut, men kanske överdrivet stora på oddsmarknaden? Det kan vara på sin plats att ta position mot Espanyol när de ställs mot isländska Stjarnan i Europa League-kvalet.

Annons:

2007 spelade Espanyol Europa League-fotboll senast och då blev de faktiskt finalister, förlorade mot Sevilla efter straffar. Nu har de chansen att visa framfötterna på den europeiska scenen på nytt – men först kvalspel, här i den andra rundan.

Att de skulle misslyckas med att nå den tredje rundan vore en måttlöst stor skräll, när isländska Stjarnan står för motståndet över 180 minuters fotboll. David mot Goliat. En klubb från världens kanske bästa serie, mot en av Europas sämre diton. Det ska inte vara det minsta snack om saken.

Oddsen talar också sitt klara språk. 1X2-marknaden inför den här matchen specifikt står i 1,05-14,0-90,0. Och detta är trots att det är Espanyols första tävlingsmatch för säsongen. Primera División-premiären är runt tre veckor borta och där väntar Sevilla på RCDE Stadium, var även denna match ska utspelas.

Det var med absolut minsta möjliga marginal som Stjarnan lyckades komma hit. De vann hemmamötet mot estländska FCI Levadia med 2-1 och i returen blev siffrorna de omvända. Förlängningen bjöd därefter på ett mål vardera, där Stjarnans mål som innebar skillnaden mellan att avancera vidare och åka ut kom med den absolut sista sparken, 122:a minuten.

Underspel

En match som denna skulle Espanyol såklart kunna vinna med rena tennissiffrorna, men här tror vi åtminstone att Stjarnan förmår att hålla siffrorna nere.

Espanyol är fortfarande i förberedelserna inför spelåret 2019/20 och kan behöver inte skynda framåt. Kan de komma undan med en uddamåls- eller tvåmålsvinst utan att behöva stressa för det. Skulle ett närmast ett mirakel till för Stjarnan att vända på sådana siffror.

Gästerna kommer förstås backa hemåt med mer eller mindre hela manskapet och skulle således kunna ställa till med vissa problem för Espanyol – trots de stora skillnaderna, spelare för spelare.

Ur matchform mot ett samlat Stjarnan mitt under säsongen. Någon fullständig överkörning? Nja…

Under 3,75 mål (asian handicap) spelas till 1,74 x insatsen hos Bethard. Halva insatsen tillbaka vid exakt fyra mål. Även plushandikappen på bortalaget är av intresse och kan lika väl synas även de.

Annons:
  Rygga spelet hos bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 25/7
TV: 
Stream: 

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.