Speltips inför FC Köpenhamn – FC Lugano 19/9: Fördel danskarna

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2019

Det är klar fördel för danskarna inför mötet mellan FC Köpenhamn och FC Lugano i Europa League-gruppspelet torsdagen den 19 september 2019.

Annons:

Föga förvånande var det inte mer än Malmö FF som lyckades ta sig till ett europeiskt gruppspel även den här hösten. Den skånska storklubben inleder sitt äventyr i Europa League på torsdagskvällen med match borta mot Dynamo Kiev. Övriga två lag i gruppen är FC Lugano och FC Köpenhamn.

På pappret, då allra främst avseende truppens värde, är Malmö FF fortfarande det svagaste laget i gruppen. Men i våra ögon är det här en riktigt fin lottning för skåningarna. Det kommer att bli spännande att följa.

Känslan är egentligen att alla fyra lag kan slå varandra, men att hemmamatcherna för respektive lag blir väldigt avgörande. FC Köpenhamn blir med sin rutin tunga att möta och för en sådan klubb ses den här grupplottningen som ett drömläge att också gå vidare.

FC Lugano från Schweiz, med bland andra den svenske anfallaren Alexander Gerndt i sitt lag, har haft en tung period i ligan med tre raka förluster. På dessa tre matcher har man också släppt in hela åtta mål och harmonin är som bortblåst för närvarande. Det gör att vi har svårt att tro på ett bra bortaresultat på Parken

Annons:

Dansk vinst på Parken

FC Köpenhamn har under många år gjort sig kända som ett lag som ska spela i Europaspelet och det visar inte minst statistiken över antalet gruppspel som den danska storklubben har tagit sig till under 2000- och 2010-talet. Men nu kommer laget med en lite skakig trend. I fem av sina sex senaste Europamatcher har man gått mållösa av planen.

Om vi ska vara riktigt alarmistiska kan vi också se en illavarslande trend i tävlingsspelet på senare tid, med tre raka förluster. Senast föll laget mot Hobro IK på bortaplan i Danska Superligan. I omgången innan blev Aalborg för svåra. Nu har man faktiskt inte vunnit en match sedan hemmamötet med FC Nordsjälland för ett par veckor sedan. Å andra sidan var det också senast som laget spelade på hemmaplan.

För hemma är FC Köpenhamn – eller FC Copenhagen som klubben nu officiellt döpt om sig till i alla europeiska cupsammanhang – ett urstarkt lag som är svåra att bryta ner. Det är ingen slump att man under så många år varit givna i gruppspelet.

FC Köpenhamn -0,75 (asian handicap) spelas därför till 1,71 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Köpenhamn -0,75 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 19/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.