Speltips inför FC Köpenhamn – Malmö FF 12/12: Slutsålt Öresundsderby

Simon Pålsson Publicerat: 12 december 2019

Markus Rosenberg gör sin sista match när Malmö FF måste vinna borta mot FC Köpenhamn i Europa League-gruppspelet.

Annons:

Det som förmodligen är den skandinaviska fotbollens absolut största match, FC Köpenhamn mot Malmö FF, ska nu komma att avgöra vilket av lagen som tar sig vidare till slutspelet i Europa League. Det går inte att önska sig mycket mer av ett Öresundsderby än så här.

För det första är matchen i stort sett helt slutsåld och närmare 40 000 människor väntas till Parken i Köpenhamn. Det i sig gör matchen väldigt het. Lägg där till att det lag som förlorar med stor sannolikhet åker ur turneringen. Det ställer sannerligen saker och ting på sin yttersta spets här.

Markus Rosenberg gör som bekant också sin allra sista match inför vad som väntas bli upp mot 4 000 malmöiter. Det kan bli någonting alldeles extra det här.

FC Köpenhamn har spelat lite trevande i ligaspelet på slutet och såg inte helt övertygande ut mot FC Lugano senast i Europa League. Samtidigt är Malmö FF ur säsong och är otroligt svårbedömda. Men malmöiterna kommer åtminstone till matchen med utvilade ben.

Annons:

Malmö FF måste vinna

Som läget ser ut i gruppen är det Malmö FF som har den stora pressen på sina axlar och med stor sannolikhet måste skåningarna vinna för att ta sig vidare. Visst, det räcker med att FC Lugano tar poäng mot Dynamo Kiev för att MFF ska ta sig till slutspelet, men det känns inte särskilt troligt med tanke på hur svaga schweizarna är.

Det som också blir en bonus om Malmö FF vinner är att man tar förstaplatsen i gruppen och därmed seglar förbi FC Köpenhamn. Med tanke på vad som komma skall i nästa skede är det av yttersta vikt att slippa andraplatsen och de svåra lottningarna som då kan följa.

Men fokus ligger på att gå vidare från gruppspelet och Malmö FF bör ha en god chans. Nu är i för sig Fouad Bachirou, en av de viktigaste spelarna, avstängd efter sitt direkt tveksamma gula kort senast. Däremot är Anders Christiansen tillbaka och vi vet att den danske mittfältaren är enormt taggad på att få visa upp sig på hemmaplan.

Jo Inge Berget och Oscar Lewicki är enligt medierapporter osäkra till spel, men vår bedömning är att båda spelar. Det ska mycket till för att man inte kommer till spel i den här typen av match.

Nu lär Anders Christiansen få spela i den mer sittande rollen – den som Fouad Bachirou brukar ha – men vi tror ändå att dansken fyller på en hel del i offensiven. Han kommer också att hamna i fokus. Kort- och målspelet är mycket intressant på AC.

Anders Christiansen målskytt spelas till 5,10 gånger pengarna hos Unibet. En bra tv-peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Anders Christiansen gör mål
Odds:  5,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 12/12
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: