Speltips inför FC Köpenhamn – Riga FC 22/8: Drömlottning i playoff

Simon Pålsson Publicerat: 22 augusti 2019

Det blir ett speltips på hemmalaget inför torsdagens intensiva möte i playoff mellan FC Köpenhamn och Riga FC den 22 augusti 2019.

Annons:

På torsdagskvällen är det så äntligen dags för Europa League-playoff att på allvar dra igång och här är det alltså dubbelmöten som gäller för att avgöra vilka lag som får spela i gruppspelet senare i år.

För Danmarks del är det bara FC Köpenhamn kvar som kan rädda hoppet om dansk medverkan i gruppspelet. Ivägen för att försöka hindra det danska huvudstadslaget står lettiska Riga FC, som tog sig hit genom att slå ut finska HJK Helsingfors.

Det är en motståndare som visserligen är överlägsna inom sin inhemska liga, men som på intet sätt har att göra i dessa sammanhang. Det går inte att blunda för att avståndet upp till Malmö FF och FC Köpenhamn är milslångt.

FC Köpenhamn då? Efter tidernas svettigaste straffläggning – typ – föll laget mot Röda Stjärnan senast och behöver nu ta sig i kragen i ett sista playoff. Målsättningen var gruppspel i Champions League, men ett gruppspel i Europa League vore ett hyfsat plåster på såren.

Annons:

FC Köpenhamn favoriter

FC Köpenhamn är som vi vet ett väldigt rutinerat lag i dessa sammanhang och den mångåriga rutin som laget har från spel i Europa har gjort att man har en solid grund att stå på. Med det sagt är det inte riktigt som i forna glansdagar. Man var på väg att kunna gå hela vägen till Champions League-gruppspelet, men föll alltså mot Röda Stjärnan i den tredje kvalrundan av det kvalet.

Ett stort misslyckande? Nej, egentligen inte med tanke på hur tuff lotten egentligen var. Å andra sidan var det ett smärtsamt sätt som laget åkte ut på och vi kan väl räkna med att det gör att man är fyllda med revanschlusta inför det här mötet.

FC Köpenhamn har en tydlig trend av att spela ganska målsnåla matcher i Europaspelet och om vi bara ser till Europa League har sju av lagets åtta senaste matcher i dessa sammanhang slutat med max två gjorda mål. Det är knappast en slump.

Det här är som bekant det första av två möten och därför tänker vi oss att danskarna är måna om att inte släppa in ett mål här.

FC Köpenhamn vinner och håller nollan spelas till 1,76 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Köpenhamn vinner och håller nollan
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:45, torsdag 22/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.