Speltips inför FC Lugano – Malmö FF 7/11: Nyckelmöte för skåningarna

Simon Pålsson Publicerat: 7 november 2019

Malmö FF har allting i egna händer och kan rent av gå upp i gruppledning vid vinst borta mot FC Lugano i Europa League.

Annons: KAMPANJ: 250 kronor riskfritt inför matchen. Regler & villkor gäller. 

Annons:

Malmö FF har gjort en säsong som varit lite upp och ner, men när den allsvenska säsongen summerades i helgen var man trots allt bara en poäng från att vinna ännu ett SM-guld. Bittert, enligt spelarna, att man också bara var sex missade straffar från att stå där med Lennart Johanssons pokal igen.

Uwe Rösler har fått utstå en del kritik för sin oförmåga att ta hem guldet till Skåne, men samtidigt gör Malmö FF det bra i Europa för andra året i rad. Gruppspelet har öppnats lite trevande och med en del stolpe ut i de två inledande matcherna, men efter att ha vunnit den tredje matchen hemma mot FC Lugano ser nu lovande ut.

Plötsligt har Malmö FF bara en poäng upp till serieledning i gruppen och med halva gruppspelet kvar att spela talar allting för att skåningarna ger det här en ordentlig match. Med marginalerna på sin sida bör förutsättningarna och chanserna till avancemang från gruppen vara goda.

FC Lugano, med den svenske anfallaren Alexander Gerndt i laget, ligger sist i gruppen med en poäng. Å andra sidan plockade man den poängen inför sin egen hemmapublik, hemma mot Dynamo Kiev. Det är inte så illa.

Om schweizarna skulle ta en trepoängare mot Malmö FF hoppar man plötsligt in i slutspelsstriden och har då en reell chans att ta sig vidare. Men med det sagt har man framgått som gruppens klart svagaste lag hittills.

Annons:

Lagets bästa spelare är skadad

Det är såklart en stor nackdel för Malmö FF att den viktige mittfältaren Anders Christiansen fortsatt är skadad. Enligt fysion ska han nu närma sig en comeback sakta men säkert, men att han skulle kunna spela borta mot FC Lugano har hela tiden varit otänkbart efter matchen mot AIK då han drog upp sin vadskada.

I övrigt är det bara Franz Brorsson som inte finns tillgänglig för truppen. I övrigt kan MFF och Uwe Rösler formera precis vilket lag man vill. Ska vi vara helt ärliga är Anders Christiansen inte fullt så viktig i Europaspelet. Förra året petades han till exempel borta mot Besiktas JK i den bragdartade 1-0-vinst som gav avancemang till 16-delsfinal. Det går alltså att klara sig utan honom – ibland dessutom medvetet.

Som utgångsläget är i gruppen behöver Malmö FF få med sig poäng. En vinst skulle rent av kunna innebära att man redan i nästa omgång, i Markus Rosenbergs allra sista hemmamatch för sitt MFF, skulle kunna säkra en slutspelsplats. Därför tror vi att man vågar vara lite mer framåtlutande än vanligt på bortaplan.

Båda lagen göra mål spelas till 2,02 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 7/11
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: