Speltips inför FC Midtjylland – Rangers FC 8/8: Ett tätt kvalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2019

Det blir ett målspel inför det heta mötet i Europa League-kvalets tredje kvalrunda mellan FC Midtjylland och Rangers FC torsdagen den 8 augusti 2019.

Annons:

Förra säsongen var den danske innovativa klubben FC Midtjylland bara en match ifrån att kvalificera sig för gruppspelet i Europa League. Den gången var det Malmö FF som var aningen för svåra över 180 minuter när danskarna förlorade med ganska god marginal till slut. Detta efter 0-2-förlust på hemmaplan i den avgörande kvalmatchen i slutet av augusti månad.

Den här sommaren är förhoppningen att ta steget ut i gruppspelet, men för att ta sig dit krävs nu att man städar av ett svårspelat skotskt klassiskerlag i form av FC Rangers. Numera är det här som bekant inte Glasgow Rangers, utan snarare Rangers FC på grund av en konkurs. Det är dock bara formaliteter. Det finns fortsatt samma stolta tradition och starka läktarkultur bakom klubben.

Dessutom är det ett lag som numera tränas och coachas av ingen mindre än Steven Gerrard. Det är minst sagt hett med relativt unga, före detta engelska landslagsspelare som sadlar om till tränare. Det har varit lyckade experiment för Phil Neville i det engelska landslaget (damer), Frank Lampard i Derby County (och numera Chelsea) samt Wayne Rooney snart i Derby County.

Förutom att Steven Gerrard leder FC Rangers finns det också andra profiler. Filip Helander, den malmöitiske mittbacken, har nyligen skrivit på för klubben. Räkna med att han gärna tvålar till FC Midtjylland lite extra i egenskap av före detta MFF-spelare. Även fall han såklart inte var med när det begav sig förra sommaren.
Annons:

Ett solklart målspel

FC Midtjylland är hur som helst kända som det innovativa laget inom dansk fotboll och klubben drivs med ett speciellt tänkt inspirerat av filmen Money Ball. Det handlar egentligen om att lägga mycket kraft på statistik och att med teknikens hjälp hitta nya spelvägar.

Vidare är laget anordnat på ett speciellt sätt med annorlunda specialroller för flera av spelarna där varje spelare – bland annat ytterbacken Joel Andersson – värvats utifrån en extremt tydlig profil. Det är ganska intressant. Å ena sidan gör det laget svårspelade och svårpasserade, men å andra sidan är de inte vidare svåra att läsa.

FC Midtjylland har öppnat säsongen starkt i den danska ligan med en tydlig organisation defensivt. Samtidigt möter man nu ett FC Rangers som har fyra raka hållna nollor i sitt Europaspel och som under Steven Gerrard satsat hårt på defensiven.

Därför tror vi på en målsnål historia.

Under 2,5 mål spelas till 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:00, torsdag 8/8
TV:    Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.