Speltips inför Fenerbahce – Zenit 12/2: EL-uppvärmning inför CL

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2019

Varför inte värma upp inför kvällens Champions League med Europa League? Slutspelets, sextondelsfinalernas, absolut första match står turkiska Fenerbahce och ryska Zenit för. Spelbloggare har, såklart, ett speltips inför vad som komma skall.

Annons:

Fenerbahce – vad i helskotta är det som händer? Den turkiska storklubben är i fritt fall, total kris. Från att år in och år ut slåss om titeln, förra året med en silvermedalj, till att nu kämpa med näbbar och klor för kontraktet i förstadivsionen.

Situationen är så pass illa att de blott har en trea som håller dem ovanför det röda tabellområdet. Över året står facit i 5-8-8 och märkbart bättre har det inte blivit sedan Ersun Yanal kom in på tränarposten i december månad. Problemen tycks sitta bra mycket djupare än så.

Den ryska klubbfotbollen är i sin tur mitt i ett uppehåll och statusen i Zenit är således lite tveksam, men hittills under spelåret har de levererat väl och efter flera år utan serietitel hittas de nu på toppen av kullen – i en tät toppstrid.

Gruppspelet i Europa League kom ryssarna etta i, före Slavia Praha, Bordeaux samt Köpenhamn. Desto tuffare var det för Fenerbahce, som landade bakom Dinamo Zagreb och före Spartak Trnava samt Anderlecht.

Given fördel Zenit

Låt oss slå fast en sak: Zenit ska ses med den stora fördelen över dessa 180 minuter och även med superchans på ett positivt resultat i Istanbul.

Och varför detta? De är klassen bättre, kort och enkelt. Fenerbahce har bekänt färg under säsongen, är alltså på den undre halvan och har kontraktet i den turkiska förstadivisionen i fara. De hade även flyt som avancerade vidare hit till EL-slutspelet; kom precis före slovakiska Spartak Trnava.

Motivationsfaktorn kan också spela in, då Fenerbahce har så pass mycket att rädda i den inhemska serien medan ryska Premier League har uppehåll och allt fokus kan riktas hit. Möjligen ett litet frågetecken för formen i Zenit i och med att tävlingsfotboll inte spelats sedan mitten av december månad förra året.

Vi känner oss mer än bekväma med att ta sida för Zenit när oddsen är nedplitade som såhär.

1,73 gånger pengarna för Zenit +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – klickas i hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Zenit +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 18:55, tisdag 12/2
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.