Speltips inför Feyenoord – Hapoel Beer Sheva 22/8: Klart tuffare än Norrköping…

Spelbloggare Publicerat: 22 augusti 2019

Hapoel Beer Sheva skickade ut IFK Norrköping ur Europa League-kvalet, men lär få det desto svårare när holländska Feyenoord står för motståndet i playoffet. Faller platt i Rotterdam?

Annons:

På Östgötaporten blev Hapoel Beer Sheva stundtals utrullade och uppsnurrade av IFK Norrköping, men svenskarna var ineffektiva; slutsiffrorna skrevs 1-1 och i Israel vann Hapoel Beer Sheva med tre mål mot ett – ett resultat som innebär att de nu är klara för playoff.

Över två matcher ska alltså en Europa League-gruppspelsmedverkande koras – Feyenoord eller Hapoel Beer Sheva. Favoriter är förstås holländarna, som huserar i en serie vars status blivit klart större i Europa och det mycket tack vare att Ajax var sekunder från att få spela Champions League-final förra året.

Feyenoord var däremot inte ens i närheten av att bli en del av titelracet i Holland förra året och är inte att betrakta som lika bra som nämnda Ajax samt PSV. Ännu, i alla fall.

Laget har dessutom öppnat säsongen tveksamt, med tre kryss på tre matcher. Knappast imponerat och det borde finnas betydligt mycket mer att hämta från dem, än vad som visats upp hittills. Smådunkel form de kommer hit till playoffet med, alltså.

Den tredje kvalrundan mot EL var den som Feyenoord hoppade in i och där var georgiska Dinamo Tbilisi en munsbit. Redan efter hemmamötet var det klappat och klart, en 4-0-kross, och resterande 90 minuter spelades mer eller mindre bara av.

Annons:

Feyenoord – ännu tuffare uppgift

Det var stora skillnader på Hapoel Beer Sheva hemma kontra borta mot ”Peking” – och man kan misstänka att det kommer vara likadant här, över dubbelmötet mot Feyenoord.

På Östgötaporten var det med absoluta nöd och näppe som israelerna kom undan med ett 1-1-resultat. Sett till spelet och hur chanserna fördelas, var det ett rent rån. Periodvis utspelade. IFK skapade massor. Var bara inte tillräckligt distinkta i sista tredjedelen.

Och vad händer då när nivån på motståndet höjs ännu ett snäpp? Feyenoord är en ännu tuffare motståndare, deras smådunkla form till trots. Det är alldeles uppenbart. Sedan ska det där med formen inte överdrivas – de har trots allt ändå undvikit att förlora i de tre inledande seriematcherna.

Hapoel Beer Sheva har ännu inte premiärspelat i den inhemska serien och kan därför vara ett hack bakom i förberedelserna samt gällande den fysiska formen, även om det är faktor med (troligtvis) relativt liten inverkan på förutsättningarna.

Hur som helst, det här borde Feyenoord vinna och de spelas således med -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 2,10x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Feyenoord -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:30, torsdag 22/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.