Speltips inför Getafe – Ajax 20/2: Tät sextondelsfinal i EL

Simon Pålsson Publicerat: 20 februari 2020

Det är inga dåliga spelare som gör upp i sextondelsfinalen mellan Getafe och Ajax i Europa League på torsdagskvällen.

  Spela på blgm till 1,65 gånger insatsen hos Bethard!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Europa League-slutspelet är här och det är inga dåliga matcher som står på schemat. När Getafe tar sig an Ajax skulle det rent av kunna vara en åttondelsfinal i Champions League, med tanke på den nivå som vi vet att båda lagen kan hålla i sina allra bästa stunder.

Getafe kommer från en säsong som har varit en stor överraskning i positiva ordalag, och som det ser ut nu har man goda chanser att rent av bli näst bästa lag från den spanska huvudstaden i La Liga. Just nu finns det alltså chans att sluta före Atletico Madrid, vars prestationer i ligan inte varit på den höga och konsekventa nivå som vi vet att man brukar kunna.

Med det sagt har Getafe gjort det underbart under säsongen, och inte minst Angel Rodriquez är en spelare värd att nämna. Med åtta mål som inhoppare under säsongen har han vuxit ut till en nyckelspelare att ha i truppen, och enligt rykten ska FC Barcelona ha spanat in honom som en panikvärvning nu när skadorna gäckat klubben. Det säger en del.

Ajax har inte riktigt kunnat leva upp till förra säsongens succé, men det är fortsatt ett starkt lag som på senare år etablerat sig som ett givet slutspelslag i Europa. Den här gången blev det dock Europa League och inte Champions League för deras del.
Annons:

Ett givet målspel

En stor fördel för hemmalaget är att man kommer med full matchtrupp till matchen, troligen med bara en enda spelare på sin skadelista. Vitorino Antunes har inte spelat på ett tag och lär inte så göra här heller. Men i övrigt kan man formera precis den elva som man själva önskar.

Om vi jämför med motståndarna från Nederländerna är skillnaden slående, med spelare som Joel Veltman, Perr Schuurs, Zakari Labyad, Quincy Promes och David Neres på skadelistan. Nu är truppen bred och mäktig i sig, men det är aldrig bra att inte kunna laborera precis hur man vill med spelarna.

Hakim Ziyech är för övrigt klar för engelska Chelsea, men det är en övergång som träder i kraft först till sommaren. Men frågan är huruvida han är motiverad på rätt sätt för att göra skillnad här? Daley Blind är hur som helst tillbaka och bistår med en stark stabilitet längst bak.

I grunden är det två offensiva lag, och rimligen sätter det en tydlig prägel på matchen. Vi anar att vi står inför en öppen historia här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:55, torsdag 20/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: