Speltips inför Hapoel Beer Sheva – IFK Norrköping 15/8: Svenskt EL-hopp

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2019

IFK Norrköping förtjänade en seger hemma mot Hapoel Beer Sheva i Europa League-kvalet, men fick nöja sig med oavgjort och känner nu pressen inför returen i Israel. Tar de chansen eller ej?

Annons:

Under längre perioder, ren och skär dominans. En handfull chanser. Ett 1-0-målet via nyförvärvet Maic Sema i upptakten av andra halvlek och minuterna därpå en kvitteringsbalja som en blixt från klar himmel av motståndarna. Vid 1-1 stannade också slutresultatet – såklart en besvikelse för IFK, delvis för att man hade hoppats på mer på förhand samt inte minst sett till hur matchen utvecklades.

Goda chanser till att avancera vidare ska de fortfarande ha, Norrköping. De visades vara klart bättre än motståndarna i spelet på Östgötaporten och det kan de ta med hit, även om matchbilden antagligen blir av mindre dominant karaktär såhär på bortaplan.

Formkurvan har pekat uppåt sedan en bra tid tillbaka och i söndags löstes en bekväm 2-0-vinst över Elfsborg. Kontrollerat. Inte sprudlande – en välutförd match, varken mer eller mindre. En nivå som skulle vara bra att kunna upprätthålla såhär när serie- och europeiskt kvalspel varvas under veckorna.

Hapoel Beer Sheva är en toppklubb i Israel, men tappade mark under fjolåret när det bara blev en fjärdeplats och avståndet till den absoluta toppen var stort. Det nya seriespelet startar om en och en halv vecka och ännu finns många pusselbitar att sättas på rätt plats. Till stora delar en ny spelartrupp för Hapoel.

Annons:

Fortfarande bra chans för ”Peking”

Räkna såklart med att Hapoel Beer Sheva har mer att säga till om på hemmaplan, men så som match nummer ett utvecklades är det svårt att inte ta IFK Norrköpings sida till rådande odds. Här är nämligen hemmalaget nedplitade som knappa favoriter. Missvisande menar vi. Bör vara knapp fördel för svenskarna.

Som nämnt; Hapoel Beer Sheva har en till stora delar nykomponerad spelartrupp och det märktes av i det omvända mötet; att det inte klaffar helt. Kvalitén kan diskuteras. Kvalrundorna innan denna har de varit mindre imponerande i.

För närvarande släpper ”Peking” in försvinnande få mål, de har undvikit att förlora på sju matcher efter varandra och ännu har spelarschemat inte satt käppar i hjulen för dem. Maic Semas, Jordan Larssons ersättare, intåg i klubben bådar gott. Såg framförallt pigg och fräsch ut i förra veckans möte. Kvick och svårfångad spelare.

När vi kan få en liten hacka på spelet vid kryss och en ännu större sådan vid bortavinst, är det bara att klippa till…

Vi spelar IFK Norrköping med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,63 gånger degen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:30, torsdag 15/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.